Aktuális

Fidesz-kongresszus – Orbán Viktor: Megfogadtuk Antall József tanácsát!

Bors

2019. szeptember 29. vasárnap 13:48

Orbán Viktor képet tett ki a közösségi oldalára. Tisztújító kongresszust tart vasárnap a Fidesz, megválasztják az elnököt és az alelnököket is. Ez lesz a XXVIII. kongresszusa a Fidesznek.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, optimista, jókedvű kongresszusra készül, mivel a kormányzó párt egyre nagyobb és erősebb.

Elsőként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szólal fel. A KDNP elnöke szerint pártja az egyetlen történelmi párt. Európa legkereszténydemokratább kormánya a mostani – mondta a politikus, és ezzel beteljesítették Barankovics István örökségét. A mi szövetségük értékszövetség – tette hozzá.

Semjén Zsolt szólt arról is, hogy az ellenzék ideológiailag egy katyvasz társaság lett. Látja a cégtáblát Sneider és Bauer – tette hozzá. Mára a ballib társulatot nem zavarják a nyilas házmesterek – idézte az Origo Semjént.

Kongresszus ON

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. szeptember 29., vasárnap

Az emberi minőség tekintetében a fő kérdés, hogy minket, vagy egymást utálják-e jobban az ellenzéki oldalon – mondta Semjén. Nekünk az ország a fontos, soha ennyi egyházi iskola és templom nem épült, mint a napjainkban – tette hozzá. Egyetlen templomból sem lesz pláza vagy mecset. 1,1 millió határon túli magyar kapta meg a teljes jogú állampolgárságot, így teljesült a kormány egyik legfőbb ígérete – emlékeztetett Semjén Zsolt. Soha nem látott gazdaságfejlesztés indult, mert a mi szenvedélyünk Magyarország.

Kocsis: az ellenzék parlamenti viselkedését illetően jelentős javulástól nem kell tartani

A Fidesz-frakció a továbbiakban is őrizni fogja az Országgyűlés méltóságát, és "az ellenzéki képviselők gyalázkodásával szembeni jogos indulat" sem tereli majd el a figyelmüket az emberek akaratáról - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárt tisztújító kongresszusán még a szavazás előtt. Szavai szerint az ellenzék parlamenti viselkedését illetően jelentős javulástól nem kell tartani. Az ellenzéket jellemezve úgy fogalmazott: a "támolygó vezérük nyelvbotlásával", "a kígyózó kígyókkal" új korszak köszöntött be Magyarországon. (Origo)

Orbán Viktor: Minden körülmények között a kongresszuson voltam

Minden körülmények között a kongresszuson voltam.

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. szeptember 29., vasárnap

Kubatov Gábor: A győzelem mindig kevésen múlik

A győzelem mindig kevésen múlik

A győzelem mindig kevésen múlik.Ezért a közösségért, ezért a nagyszerű helyért, Magyarországért érdemes újra és újra győzni.

Közzétette: Kubatov Gábor – 2019. szeptember 29., vasárnap

Szijjártó Péter: a bevándorlásellenes erők megvédik a határokat

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, nincs új a nap alatt a migráció területén, mivel az egész világon és Európában felsorakoztak a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők. Megnyitják a határokat az illegális bevándorlók előtt, és azt követelik, hogy osszák szét őket - mindezt a bevándorláspártiak mondják. Szijjártó közölte, hogya bevándorlásellenes erők megvédik a határokat.Jó példa a baloldali olasz kormány, amely rögtön hatalomra kerülése után megnyitotta az illegális bevándorlók előtt a kikötőket.  

Orbán Viktort 1406 szavazattal választották újra

Orbán Viktort 1406 szavazattal választották meg a Fidesz élére. 

Az ország egyetlen kormányképes pártja a Fidesz

Orbán Viktor köszönetet mondott azért, hogy az ország egyetlen kormányképes pártjának elnökével választották.  Mélyen megérinti, és meg is rendíti az a támogatás amit ettől a közösségtől kap - tette hozzá. Egyikőtök szeretete sem viszonyzatlan a szívemben

- mondta a kormányfő. 

Orbán Viktor: Ez az igazi bajtársiasság

A bajtársaiasság, amikor akkor is lojálisak vagyunk a másikhoz, ha az téved is - mondta orbán. Utalva az elmúlt 30 évre azt mondta, hogy pont ezért vannak ők fent, míg az egymást eláruló liberálisok lent. Amíg a belföldi ellenlábasok fogynak, addig a bajtársiasság abroncsai tartják össze a szövetséget - mondta Orbán Viktor.  

Orbán Viktor: Felkészültünk a következő évtizedek kihívásaira

Orbán Viktor felidézte a 10 évvel ezelőtti állapőotokat, amikor az ország a csőd szélén volt, és folyamatosan romlott az életszínvonal. A kormányfő szerint gyorsan hozzászoktunk azokhoz a közállapotokhoz, amik között ma élünk. Mára többek között megszabadultunk a gazdasági helytartóktól, 850 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, az adórendszerünk Európa szerte elismert. A gazdaság teljesítményéből az idúősek is részesülhetnek – mondta a kormányfő. Ismertetése szerint 77 kórházat felújítottak, az orvosok bére 81 százalékkal nőtt Klímavédelemben olyan országokat előztünk meg, akik előszeretettel tekintik magukat élharcosoknak. Felkészültünk a következő évtiezdek kihívásaira - mondta a kormányfő.  (origo)

Megfogadtuk Antall József tanácsát!

Mondjatok köszönetet a társatoknak, a kitartásért és a támogatásért -kérte a küldötteket, elsőként a felesége felé fordulva.

Egy igazi néppártnak nevezte a Fideszt, és bemutatta legidősebb és legfiatalabb küldöttjét a pártnak: előbbi 86, utóbbi 19 éves.

Magyarország legerősebb lelkiséggel és legnagyobb hagyománnyal rendelkező pártjának nevezte a Fideszt. „Vidéki gyerekként” megvallotta, hogy, mélyen megindítja, sőt, megrendíti a felé áradó szeretet, ami „nem marad viszonzatlan”.

A magyar állam „demokrácia igen, liberalizmus nem” – foglalta össze ezután a FIDESZ politikájának lényegét.

Ehhez két rendszerváltással jutottunk el, az elsőben a szovjet hatalomtól szabadult meg az ország. Aztán pedig jött a Fidesz és a szocialisták közötti küzdelem a jövő meghatározásáért. A szocialisták kormányzásait „rémkormányzásnak” nevezte, az ezt követő rendszerváltást pedig alkotmányos forradalomnak.

2010-ben megfogadtuk Antall József tanácsát: tetszettek volna forradalmat csinálni. Hát mi csináltunk. Kétharmados Alkotmányos forradalmat.

A második rendszerváltás kiteljesíti az első értelmét, mint a házasság a szerelem értelmét. Az Alaptörvény a fideszes kormányzás egyik csúcspontjának nevezi.

A második rendszerváltást keresztény rendszerváltásnak nevezte a miniszterelnök. Kifejtette, hogy a kereszténység a politikában nem elvont dolog, hanem nagyon is kézzel fogható. Internacionalizmus, azonos neműek házassága, drogok, bevándorlás, multikulturális zagyvalék, erőszak és terror a rossz példák – ezekkel áll szemben a Fidesz keresztény politikája.

A jövő fontos feladata a szegénység felszámolása.

Ez azt jelenti, hogy mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyereknek bölcsődei, óvodai ellátása és ingyen tankönyve. A cél, hogy a Fidesz legyen az a párt, amelyik felszámolta a szegénységet Magyarországon.

A következő évtized nagy munkája lehet a cigányság helyzetének a rendezése is- folytatta Orbán Viktor Akkor is, ha ebbe már sokaknak beletört a bicskája.

Kifejtette, hogy itt is javult a helyzet, nőtt a foglalkoztatás és a felsőoktatásban részt vevők száma. Ezért Balog Zoltánnak mondott köszönetet.

Az európai helyzetről szólva kifejtette, hogy a dolgok most kezdenek komolyra fordulni, de szerencsére Magyarország már nincs egyedül.- Már mellettünk állnak a lengyelek, remélhetőleg ma estétől újra az osztrákok is (Ausztriában ma tartanak szavazást), és reméli azt is, hogy Olaszországban „a szabadság újra zászlót bont”.

Mi az Európai Unió tagjai vagyunk, és azok is maradunk – emelte ki majd hozzátette, a multikulturalizmust nem fogadja el, hazánk felett nem rendelkezhet más, csak mi.

A nyugati és a keleti fél más eszmék vonzásában él, az együttélés formái mégis kialakíthatóak – mondta, azt remélve, hogy az Európai Bizottság következő elnöke, Ursula von der Leyen ezért dolgozik majd.

Nem vagyunk hajlandók többé európai pénzből finanszírozni a Soros-féle szervezeteket – hangsúlyozta, utalva arra, hogy a Norvég Alap, sőt az EU következő költségvetése is jelentős összeget szán a civilszervezetek támogatására.

Magyarország elvárja hogy az EU hagyjon fel az ellenünk folytatott „rejtett akciókkal”. Az EU költségvetés nem arra való, hogy a nekik tetsző akciókat finanszírozzák.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet