Aktuális

A 11 éves késelő megdöbbentő magyarázata: Megátkozta a kishúgom, ezért böktem meg Gizit

B. B.

2019. szeptember 21. szombat 05:10

Az iskolapadból vezették el a rendőrök a mindössze 11 éves Zsigmondot, aki bicskával vett elégtételt állítólagos sérelmeiért egy középkorú asszonyon. Zsiga ugyan még nem büntethető, de könnyen lehet, hogy intézetbe kerül.

Vajon mi­lyen sors vár egy olyan gye­rek­re, aki 11 évesen már súlyos bűncselekményt követ el? Vajon felnőttként kezelni tudja-e majd a benne tomboló indulatokat? Vajon az intézet helyes irányba te­relheti-e a problémás kisfiút? A jászapáti általános iskola előtt szirénázva fékezett a rendőrautó, a sulipadból elvezetett diákkal kapcsolatban csak sorjáznak a nyugtalanító kérdések.  

Elborult az agya

A zsaruk az egyik tanulóért, D. Zsigmondért jöttek, a fiú ugyanis pár órával korábban combon szúrta egyik utcabelijét, egyben rokonát, Gizikét. Az asszonyt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, Zsigát előállították. 

A fiú családja otthonában fogadta a Bors munkatársait. Zsiga a kezét tördelve, szo­morúan meredt maga elé, jól tudja, hogy milyen súlyos dolgot művelt.

– A piac környékén sétáltam. Aznap a nagymamámtól és apukámtól is kaptam zsebpénzt, ebből vettem reggel a bicskát – idézte fel az ominózus napot Zsiga. – Útközben találkoztam össze Gizivel, aki nagyon csúnyán beszélt velem. Először azt kérdezgette, hogy miért vagyok itt, hogy merek én idejönni. Pedig én csak iskolába mentem – vonta meg a vállát a fiú. – Nem értettem, hogy miért beszél ilyen bántó dolgokat. Olyanokat mondott, hogy a családomat érje baleset, az apukámat és a kishúgomat is – mondta Zsiga, aki állítja: háromhetes testvére megátkozásakor robbant ki belőle a düh. – Elborult az agyam, ahogy meghallottam, mit mond a kishúgomra, mielőtt átgondolhattam volna, mit teszek, odaböktem a bicskával.

Azonnal összecsuklott

Az asszony és a 11 éves támadó tekintete egy pillanatra még találkozott egymással, majd Gizella azonnal összecsuklott. Zsigmond ezután otthagyta az asszonyt, iskolába ment.

– A suliban gyorsan vert a szívem, bűntudatom volt. Tudtam, hogy rossz dolog történt – mondta lesütött szemmel Zsiga.

Hamarosan a rendőrök is megérkeztek az iskolába, és a kapitányságra szállították a fiút. Kiderült: Gizikét veszélyes he­lyen, a combján érte a szúrás, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Egy combot ért szúrástól akár el is vérezhet az ember. Mivel támadó és áldozata alig három háztömbnyire él egy­mástól, sőt távoli rokonok is, az ut­cában pattanásig feszült a helyzet.

El kell költözni?

Az áldozat édesanyja állítja: a lánya sosem bántott volna gyerekeket.

– A lányom szellemi fogyatékos és súlyosan epilepsziás, de a gyerekeket kedveli, még cukorkát is szokott adni nekik. Azonban sokan gúnyolják a betegségei miatt, megesik, hogy meg is dobálják, amikor vízért megy a kútra. Szerencsére nemsokára hazajöhet a kórházból, sokkal jobban van – mondta az anyuka. Hozzátette: nem szeretnék, hogy Gizi ilyen közel éljen a támadójához. 

– A legszívesebben elköltöztetnénk őt. Vagy a fiút zárják be! – követeli az anya.

Zsiga beismerte tettét, semmit nem tagadott a rendőröknek. 

– Nagyon szeretem a kistestvéremet, érte bármit megtennék, de Gizi megátkozta őt – mondta elszántan a húga mellett álló kisfiú. Zsiga csupán attól fél, hogy elszakítják Lilikétől. – Mi van, ha a kistestvérem nem ismer majd fel? – aggodalmaskodott a kisfiú. 

További cikkek

Karambol

Súlyos baleset történt, azonnal indultak a rendőrök és a tűzoltók a XVIII. kerületbe

Sértés

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak

Ez is érdekelhet

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

she.life.hu

Egy utolsó levél annak, akit már nem szerethetek többé...

hirtv.hu

Brutális, ami az ország felé tart: ebben nem lesz köszönet

kemma.hu

Rejtélyes rosszullétek az akkugyárban, rendőrökkel szembeszálló anya és rengeteg baleset – ez volt a hét

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

MU: Lingard ismét kölcsönbe kerülhet, de most nem a West Ham csapna le rá

origo.hu

Inkább már befizetnek a magyarok az ATM-eknél

mandiner.hu

Elkezdődött a pozícióosztogatás: Hadházy maga jelentette be, hogy miniszter lesz, ha győz a baloldal

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

life.hu

Gyász: tragikusan fiatalon hunyt el a magyar színművész, rendező