Aktuális

Több száz milliót ér az új magyar csodaló

Címkék
futás

K. D.

2019. augusztus 15. csütörtök 14:00

Overdose utódjaként emlegetik az új magyar csodalovat, Tour To Parist, amely az első kilenc futamát megnyerte, majd jött a szintlépés, ahol a világ élvonalába tartozó sprinterekkel is felvette a versenyt. Úgy ért májusban nyolcadikként célba Longchampban, hogy a francia világbajnok focista, Antoine Griezmann lova épphogy meg tudta előzni. Két hónap szünet után, augusztus elején már dobogós hellyel tért vissza: ezüstérmet szerzett Deau­­ville-ban. A szakértők szerint a veretlenség elvesztése akár pozitívan is hathat a lóra, amelynek zsokéjairól, idomárjairól és tulajdonosa válláról is óriási teher került le.

– A lovat nem igazán izgatja, hogy nagyobb figyelem hárul rá a győzelmi szériának köszönhetően. Inkább rajtunk van nyomás, folyamatosan győzelmet várnak az állattól, és csalódásként éli meg a publikum a második helyet, pedig az is óriási eredmény – mondta a Borsnak Ribárszki Sándor, a mén ma­gyarországi idomárja és korábbi tulajdonosa. – Tour To Paris nagyszerű ló, a legmagasabb szinten ugyan nem érhet el kimagasló eredményeket, de a saját kategóriájában, amelyben szintén magasan jegyzett lovak indulnak, még nagyon sokra viheti. Sokan Overdose-hoz hasonlítják, ám tőle egy kicsivel elmarad gyorsaságban.

Dózival nemcsak a pályafutása hasonló Tour To Parisnak, hanem a vételi ára is. Mindkét lóhoz olcsón jutott hozzá tulajdonosa: előbbit 800 ezer forintért vásárolta Mikóczy Zoltán, míg Ribárszki kevesebb, mint egymilliót fizetett az állatért. 

– Pontos árat nem tudok mondani, de több százszorosát éri most a mén – tette hozzá a neves idomár, míg Overdose értékét fénykorában másfél milliárd forintra becsülték.

A tréner hozzátette: idén még biztosan láthatjuk két-három versenyen Tour To Parist, ám azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy pontosan hol. 

További cikkek

Világvége

Kiderült: ekkor robban fel a Nap és pusztítja el a Naprendszert

Tragédia

Kivonult a rendőrség, női holttestet találtak Újbudán

Ez is érdekelhet

tenyek.hu

20 milliót csaltak ki az idősektől

feol.hu

Újra bizonyított a székesfehérvári katonanő

magyarnemzet.hu

Novak Djokovics ajándéka sokkolta fiatal szurkolóját + videó

teol.hu

Eszméletlenre szívta magát a járdán talált spanglitól

life.hu

Nem hiszünk a szemünknek: így nézett ki Halle Berry 30 évvel ezelőtt - Fotó

metropol.hu

Nagyon durva baleset történt Újbudán! Fejre állt egy autó

origo.hu

Mellkisebbítő műtétje volt a magyar luxusfeleségnek

origo.hu

FONTOS: Magyarország első az oltások beadásában az EU-ban

sulilife.hu

Öt szabály, amit minden macskagazdinak ismernie kell