Aktuális

Színdarabot ír a női pólókapitány fia

szabó

Létrehozva: 2019.08.18.

A magyar női vízilabda-válogatott kapitányának, Bíró Attilának a húszéves fia, Zsombor a sportsikerek helyett inkább szépírói babérokra tör. A legfrissebb írása például bekerült Az év novellái 2019 című gyűjteményes kiadványba.

– Méltán vagyok büszke Zsombira, elvégre ismert irodalmárok, mint például: Ferdinandy György vagy Berta Zsolt alkotásával azonos válogatásba került a novellája – mondja a szakvezető. 

A mű alapötlete Zsombor apai nagyapjától származik.

– Eger városában az 1956-os forradalomban igen aktívak voltak, felkeltek a kommunizmus ellen. Zsombi nagypapája átélte azokat a történelmi eseményeket, igen sokat mesélt róluk a családnak, és ebből készült el a novella – tette hozzá a ka­pitány.

Zsombor korábban az ELTE-re járt, de gondolt egy merészet, és felvételizett a Színművészeti Egyetemre, ahol dramaturgiát tanul. Ez jó döntés volt részéről, hiszen csupán hat diákot vettek fel a 186 próbálkozó közül, és ő kö­zöttük van.

– Nemrég kaptunk egy újabb örömhírt, a fiamat ugyanis megkeresték Kaposvárról, így lehetősége nyílik egy dráma megírására. A témáját még nem ötlötte ki, de remélem, a színpadi mű elnyeri majd a közönség tetszését, ha egyszer valóban színre kerül.

A fiatalember egyébként meglehetősen sokoldalú, javában tanul olaszul és angolul.

– Mivel jómagam folyékonyan beszélem ezt a két idegen nyelvet, ő is kedvet kapott hozzá, és már nincs messze az az idő, amikor felsőfokú nyelvvizsgát tesz. Amúgy felajánlották neki azt is, hogy írjon műkritikákat, kérdés, erre elég érett-e már rá – latolgatja az édesapa, aki a kvangdzsui vizes-világbajnokság után, ahol csapata negyedik lett, kis pihenőt engedélyezett magának.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek