Aktuális

Száguld a vérrel a kórházban Róbert

Bors

Létrehozva: 2019.08.28.

Hátán egy hűtőtáskával, benne vérrel rollerezik a Flór Ferenc Kórház folyosóján Róbert. Rengeteg időt és energiát spórol a kétkerekűvel.

Nem mindennapi látványban lehet része a kistarcsai Flór Ferenc Kórház betegeinek. Börcz Róbert elektromos roller­rel száguld a folyosón, két keré­ken szállítja ugyanis a vért, így pillanatok alatt el tud jutni A-ból B-be.

Szó szerint életbe vágó munkájában a tempó, azelőtt is állandóan fel-alá rohangált a kórházban. A Központi Sterilizáló laborvezetője, Sarkadiné Elek Márta fejéből pattant ki az ötlet: megsajnálta a férfit, hogy állandóan rohan, mindig egyik lába itt, a másik ott, és eszébe jutott, hogy görkorcsolyával jóval egyszerűbb lenne a munkája, gyorsabban célba jutna a különböző osztályokon levett vér. Annyi volt csupán a bökkenő, hogy Robi nem tud görkorizni, így esett végül a választás az elektromos rollerre.

Az ötlet megvalósítására engedélyt kaptak a kórház vezetőségétől, és azóta ezzel rója a folyosókat a vérszállító, hátán egy hűtőtáskával, ami még jobban megkönnyíti a vérszállítást, és ha esetleg el is esne, biztosan nem ömlik ki a vér. A kórházban Robit már mindenki csak „rolleres fiúnak” emlegeti – számol be a kórház hon­lapja.

Az intézmény más érdekes feladatot is rábízott a fiatalemberre. Mivel kiderült, hogy szabadidejében szeret rajzolni, felkérték a Semmelweis-nap alkalmából, hogy kézhigiéne témában alkosson figyelemfelhívó plakátot. Ez olyan jól sikerült, hogy a dolgozók büszkén tették ki a kórház folyosójának falára. Sarkadiné Elek Márta csak csiszolatlan gyémántként tekint kollégájára.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek