Aktuális

Svájcban illegális egyedül tartani a tengerimalacot, mert magányos lesz

Bors

Létrehozva: 2019.08.11.

Svájcban szigorú törvények szabályozzák a házi kedvencek tartását, vagyis csak úgy nem veszünk magunk mellé bármilyen állatot. A szabályozás oka az, hogy az országban nem szeretnék, ha az emberi felelőtlenség és hozzá nem értés miatt szenvedjenek az állatok. A kutyatartóknak például tanfolyamot kell elvégezniük, hogy megtanulják kezelni a négylábú társaikat, de még a horgászoknak is megtanítják a kíméletes halfogást.

Az olyan társas lényeket pedig, mint például a papagájt vagy a tengerimalacot szigorúan tilos egyedül tartani.

Hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a megfelelően társított tengerimalacok kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek, és általában tovább élnek, így nem véletlen, hogy Svájcban 2008 óta az állatvédelmi törvény szabályozza a párban tartásukat, illetve azt is, hogy 100x50 cm-nél kisebb ketrecben nem élhetnek.

A kíváncsi természetű tengerimalacok nagyon kedvelik egymást, és a gazdájukhoz is nagyon ragaszkodnak.

Gyakran előfordul, hogy a közösen tartott két állat nem egyszerre pusztul el, ezért Svájcban tengerimalacoknak fenntartott társkereső szolgáltatás is működik. A bérelhető társakkal törvénytisztelő és állatbarát módon átvészelhető az egyedül maradt tengerimalac hátralevő ideje, és a tulajdonosnak nem kell folyamatosan újabb és újabb saját háziállatot beszereznie. A társkeresőt pedig szó szerint kell érteni, a tengerimalacok ugyanis igencsak válogatósak, nem élik le az életüket bárkivel, aki szembejön.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek