Aktuális

Rémálom a Kanári-szigeteken – Álomnyaraláson veszett az Atlanti-óceánba Attila

L. B.

2019. augusztus 22. csütörtök 05:20

Az algás sziklán csúszott meg és a vízbe zuhant a harmincéves fiatalember. Próbált küzdeni, de egy nagy erejű hullám elragadta.

Élete legszebb nyaralásának ígérkezett, de szörnyű tragédiába torkollott egy harmincéves magyar férfi kanári-szigeteki üdülése. Oszkó Attila a barátjával és annak párjával utazott augusztus 13-án a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre, az utastársainak azonban tegnap haza már nélküle kellett repülniük.

Megcsúszott a sziklán

– Hétfőn hívott a gyermekem telefonjáról a barátja. Ekkor már tudtam, hogy valami nagy baj történhetett. Azt mondta, hogy rossz hírt kell közölnie: Attila nem megy többet haza. Ezt a két mondatot sosem fo­gom elfelejteni, nem akartam hinni a fülemnek – emlékezett vissza a Borsnak a szerencsétlenül járt fiatalember édesanyja, Zsuzsanna.

A 49 éves nőt arról tájékoztatták, hogy a fia éppen mutatni akart valamit a barátjának, amikor a lába megcsúszott az algás sziklákon, és belecsapódott a vízbe. Édesanyja szerint valószínűleg beütötte a fejét. Attila ezután tíz percig küzdött, próbált kiúszni az óceánból, de nem járt sikerrel, mert egy hatalmas erejű hullám magával ragadta. Ezután a barátja sem látta felbukkanni őt. Miután Attilát partra húzták, sokáig próbálták újraéleszteni – sajnos mindhiába.

Kiválóan úszott

Zsuzsanna elmondása szerint a fia rendkívül jó fizikummal rendelkezett, kiválóan úszott, korábban testépítéssel is foglalkozott. Öt évvel ezelőtt egyébként már járt a Kanári-szigetek egyikén, azóta nagyon vágyott vissza, imádott utazni. A baleset Gran Canaria szigetének délnyugati részén történt.

– A tragédia előtti nap egy ha­jó­kiránduláson vettek részt, s az elmondások alapján akkor is volt egy kisebb riadalom, amikor úszni mentek. A barátja egyébként egyszer már majdnem belefulladt a vízbe, de akkor a Dráva szerencsére kivetette ájult testét a partra. Talán ezért nem mert Attila után ugrani az óceánba – mesélte könnyek között a gyászoló anya.

Drága a hazahozatal

A Borsod-Abaúj-Zemplén me­gyéből származó család egyik fele egy ideje már Németországba költözött. Zsuzsanna hat, Attila pedig három éve élt kint. Idehaza pénzügyőrként dolgozott, Németországban pedig la­boratóriumi körülmények között készített műszereket. Egyedül élt, imádta a munkáját, amivel ráadásul jól is keresett. Az utazást májusban foglalta le egy irodában. Édesanyja tegnap kiderítette, hogy a fiának sajnos nem volt utasbiztosítása.

– Úgy hallottam, nem ez volt az első halálos baleset az elmúlt időszakban az érintett partszakaszon. Ugyan a fiamon már nem tudok segíteni, de a cikkel szeretnék elővigyázatosságra inteni mindenkit, így talán megmenthetünk néhány életet – magyarázta Zsuzsanna.

A holttest hazaszállításának költsége a több millió forintot is elérheti, Attila családja most erre próbálja összegyűjteni a pénzt. Aki anyagilag hozzájárulna a költségekhez, az alábbi számlaszámon megteheti: Oszkó Dániel, Erste Bank, 11600006 00000000 77254221

Pokoli tűz pusztít a szigeten

Több ezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetek közepéről, Gran Canariáról, ahol több mint hatezer hektárnyi erdő ég. A lángok megfékezésén ezer tűzoltó és 14 helikopter dolgozik. A tűzvész a sziget belső területén tombol, távolabb a turisták által látogatott tengerparti területektől. A lángok a repülőforgalmat nem zavarják, folyamatosan érkeznek a vendégek. Tavaly 13,7 millió turista látogatott a Kanári-szigetekre, a külföldiek több mint fele Nagy-Britanniából és Németországból érkezett. A gyászoló édesanya úgy tudja, a mentők a tűzvész miatt viszonylag későn érkezhettek a fiához.

További cikkek

Jóslat

2028-tól 18 hónapig fog tartani egy év – állítja az időutazó

Világűr

Veszélyben vagyunk? Januárban még nyolc aszteroida közelíti meg a Földet

Ez is érdekelhet

astronet.hu

3 csillagjegy, akinek csodás időszakot jelez a szerelemben a Vízöntő hava

life.hu

Kulcsár Edina vőlegényével, Mátéval is úgy szakított, mint Csutival

hirtv.hu

Felmérés: Az ellenkezője történik, mint amiben a baloldalon reménykedtek

szon.hu

Ezt nagyon várta már Szabó Zsófi! Jön a baba!

origo.hu

Élve temették el ezeket az ókori kínai harcosokat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

origo.hu

Itt a döntés: emberi jogokat sért a hangos WC-lehúzás az olaszoknál

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

magyarnemzet.hu

Több külföldi vevőnek is próbálták eladni a Városházát

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

origo.hu

Fontos határidő jár le ma a gyermeket nevelők adó-visszatérítésénél