Aktuális

Megsértődött Fucsovics Babosra

T. N.

2019. augusztus 29. csütörtök 12:45

Úgy tudjuk, Fucsovics Márton és Babos Tímea viszonya megromlott, ezért nem indultak Wimbledon után a US Openen sem vegyes párosban.

Forrás: MTI

Ellentétes utat jár be az utóbbi hónapokban Fucsovics és Babos. Miközben előbbi egy kisebb hullámvölgybe került, utóbbi kezd újra magára találni egyesben. Timi három selejtezőkör megnyerése után ugyanis az első fordulóból is továbbjutott a US Openen, miután a 6:2-re megnyert első szett után spanyol ellenfele, Carla Suárez-Navarro feladta a küzdelmet. 

Feltűnő azonban, hogy a kö­zös vegyes párosukat – amit eddig az olimpiai szereplés miatt oly fontosnak tartottak – Wimbledon után az amerikai Grand Slam-tornára is felfüggesztették. A londoni füves pályás bajnokság előtt azzal magyarázták a formáció szüneteltetését, hogy mindketten a saját karrierjükre koncentrálnak a tokiói kvalifikáció érdekében: ehhez Fucsovicsnak egyéniben az első 56-ban, míg Babosnak párosban top 10-ben kell lennie, utóbbit semmi sem veszélyezteti. 

Mindazonáltal úgy tudjuk, hogy az egyéni érdekeknél sokkal prózaibb oka van a legjobb magyar teniszezők különválásának, mégpedig az, hogy Marci megsértődött Timire, aki a Ro­land Garroson történt második fordulós kizúgásuk után kritizálta férfi partnerét.

– Nem így kell lánynak szerválni. Marci remek egyéni teniszező, de párosban tapasztalatlan. Neki is többet kellene párosoznia, és akkor ő is jobban érezné, hogyan működik ez a műfaj – mondta a Nemzeti Sportnak akkoriban Babos, ami szíven ütötte Fucsovicsot. Ér­dekes, hogy miközben a két teniszező folyamatosan arról beszélt, hogy gyerekkoruk óta jó viszonyt ápolnak, a vegyes párosuk ötlete csak azután vetődött fel, miután mindketten harcba szálltak a szövetséggel. Most, amikor az egész már nem tűnik olyan fontosnak, mert Fucsovics szeptemberben visszatér a Davis Kupa-csapatba, már a pályán sincsenek együtt. 

– Egyikőjüknek sem fontos jelen pillanatban, hogy ve­gyes párosozzanak, de fognak még együtt játszani. Egyelőre azonban a szövetségtől egyetlen fillér támogatást sem kapott Timi, akkor miért készüljön az olimpiára. Inkább az egyéni karrierjére koncentrál – árulta el Babos Csaba, Timi édesapja, aki cáfolta, hogy a két teniszező kapcsolata megromlott.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

life.hu

Ismert tévés oldalán vigasztalódott Csuti, többen is látták őket a Margitszigeten

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

life.hu

Hétvégi horoszkóp (január 22-23.): tartogatnak némi jóleső izgalmat a következő napok

magyarnemzet.hu

Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját

kemma.hu

Vonaton támadt a rabló: Tatabányán szállt fel és veréssel fenyegetőzött

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

vg.hu

Közel kétezer, az oltást elutasító orvost függesztettek fel Olaszországban

haon.hu

Majdnem tragédiával végződött a magyar énekesnő vacsorája

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

nemzetisport.hu

Női kézi NB I: tartalékosan győzött a Siófok a Fehérvár ellen

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján