Aktuális

Marasztalta a szerelem a kubai artistát

B. B. A.

Létrehozva: 2019.08.22.

Az artista Alexis Molina Altugana magyar felesége miatt hagyta hátra hazáját Kubát, és telepedett le Magyarországon. Amint kibújik artistaatlétájából, felveszi a tánccipőjét. Kevés sza­bad­idejé­ben eredeti kubai sal­­saórákat tart, amikért megőrülnek az emberek.

Forrás: Hatlaczki Balázs

Moli – ahogy felesége is hívja – Havannában végezte el a sportegyetemet. Bejárta a világot cirkuszi artistaként, lengőtrapézcsoportban volt elkapó ember. A munkája miatt vándoréletet élt, így hozta a sors Magyarországra is: a Baross Imre Artistaképzőben kapott állást.

– A 2016-os monte-carló-i Ifjúsági Cirkuszfesztiválon bronz­érmet hoztunk haza tanítvá­nyaim­mal, akiket én edzettem, Ukrajnában pedig aranyérmesek lettünk – büszkélkedett Moli a Borsnak a fővárosi Maciva Művésztelepen, miközben tanítványait figyelte két hátraszaltó közben.

Eredetileg nem tervezte, hogy itt marad, de 2013-ban beleszeretett a Richter cirkusz titkárnőjébe, Évibe, s három év múlva feleségül is vette.

– Egy hónapig udvaroltam, mire leesett neki a tantusz. Sorsszerű volt a mi találkozásunk, és nagyon boldog vagyok, hogy ez így alakult – mesélte a Borsnak Moli, akiért salsatanítványai is odavannak, hiszen a vérében van a tánc.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek