Aktuális

Letartóztatásban marad a szállodahajó kapitánya - erről döntött a Fővárosi Törvényszék

Bors

Létrehozva: 2019.08.08.

A május végén történt hajóbaleset okozásával gyanúsított kapitány letartóztatásban marad – <a href="https://24.hu/belfold/2019/08/08/viking-sigyn-szallodahajo-kapitany-letartoztatas-torvenyszek/" target="_blank">írja a 24.hu</a>.

Forrás: Vaskó Tamás

Másodfokon döntött a Fővárosi Törvényszék, ami alapján helybenhagyták a Budai Központi Kerületi Bíróság július 31-én hozott végzését, azaz, egy hónapra elrendelték az ukrán állampolgárságú kapitány letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított védője, és az ügyészség is fellebbezett. A védő enyhébb kényszerintézkedést vagy szabadlábra helyezést kért a férfival szemben. 

A gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Emiatt volt szükséges a letartóztatás helybenhagyása.

A férfit vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsítja az ügyészség.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében. A Viking Sigyn szállodahajó hátulról beleütközött, és pár másodperc alatt el is süllyedt. A 35 dél-koreai utas és a két fős magyar legénység közzül mindössze hét dél-koreai személy élte túl a balesetet. Huszonhét holttestet megtaláltak, egy áldozatot még keresnek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek