Kedvelik a bacik a friss ételeket

Kedvelik a bacik a friss ételeket

étel
PUBLIKÁLÁS: 2019. augusztus 16. 14:00
A húsokat 5 Celsius-fokon tároljuk, a zöldségeknek ennél magasabb hőmérséklet az előnyösebb.
Bors

Nyáron fokozottan törekedni kell a higiénés konyhai alapszabályok betartására – figyelmeztet a NÉBIH a felhívásában. Mindig ellenőrizzék a csomagoláson a minőség-megőrzési vagy fogyaszthatósági idejét, és a tároláshoz javasolt körülményeket. Hűtendő terméket csak akkor vásároljanak, ha azt tényleg hűtőtérben tárolják. A hűtés akkor hatásos, ha a húsokat, tejet öt fok alatt tárolják, míg a zöldségek, gyümölcsök számára ennél magasabb, 10–15 fok előnyösebb.

A nyers, darált húst még aznap készítsék el, mivel minél tovább tárolják, annál veszélyesebb lehet. A gyümölcsöket és zöldségeket két percig tiszta vízben kell áztatni, aztán szűrőedényben erős vízsugárral átmosni. Az ételeket, főleg, ha húst, tojást tartalmaznak, mindig jól süssék-főzzék át, nem elég csak megmelegíteni az ételt, azok forrósítása szükséges.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.