Aktuális

Görkoris csajok száguldoznak a budapesti autósmoziban

R. K.

Létrehozva: 2019.08.25.

Hamvaikból támadnak fel Magyarországon az autósmozik. A legmenőbb azonban kétségkívül egy budapesti bevásárlóközpont tetőparkolóján található. A hangulat remek: elég csak meglengetnünk a zászlónkat, és máris odatoppan egy csinos görkoris hölgy, hogy teljesítse a kívánságainkat. 

A fiatalabb korosztály már nem igazán, maximum csak hírből ismeri a klasszikus autósmozikat, amelyek a 70-es, 80-as években a fénykorukat élték Magyarországon. Több mint száz működött a legszebb években, ma már azonban nagyítóval kell keresni azokat a helyeket, amelyek segítenek újra átélni a retró szórakozás varázsát.

Filmek a pláza tetején

Ezt a szórakozási lehetőséget idézte meg újra az ÁRKÁD Bevásárlóközpont, ami a harmadik emeleten található parkolójában egy óriási autósmozit nyitott még tavaly nyáron. A Vasárnapi Bors munkatársai fel is kerekedtek, hogy időutazást tegyenek a múltba. Az autósmozi nyári szezonjában minden hétköznap két előadást tartanak – már amennyiben az időjárás nem húzza keresztül a terveket.

Mi már a kora esti, hat órakor kezdődő előadásra megérkeztünk, és kissé meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen népszerű is ez az egész. Több mint két tucat autó várt sorban a parkolóban egymás mellett annak ellenére, hogy a nap még vakítóan sütött, ráadásul a műsorsávban egy csajos vígjáték szerepelt.

Jönnek a száguldozó kukoricás lányok

Első hallásra borsosnak tűnhet az 5500 forintos belépő, de mindezt szinte teljes egészében levásárolható a bevásárlóközpont számos boltjában. Ami azonban a lényeg: ahogy megérkeztünk az autósmoziba, rögvest egy csinos, fiatal, rózsaszín görkoris hölgy gurult oda hozzánk.

Kedélyesen, mosolyogva üdvözölt minket, majd két pattogatott kukoricát adott a ke­zünkbe, és jó szórakozást kívánt a filmnézéshez. Alighogy felocsúdtunk a kedvességtől, máris jött a következő meglepetés. Pár métert előrébb gurulva újabb hosztesz fogadott minket, és ugyanolyan kedvességgel üdítővel kínált.

Rádión jön a hang

Elfoglaltuk a pozíciónkat az óriási kivetítővászon előtt, és már kezdődhetett is a filmnézés a naplementében. Az első tíz percben azon gondolkoztunk, hogy jobb helyszínt találni sem lehetne ennél egy romantikus randihoz. Persze mi nem ezért jöttünk. Kanyarodjunk is vissza az érdekességekhez: aki még nem hallott az autósmoziról, annak óriási újdonság lehet, hogy bizony a hangot az autónk rádióján keresztül lehet csak fogni. Meg kell találnunk az előre megadott frekvenciát, aztán úgy hangosítunk a kocsiban, ahogy csak a kedvünk tartja.

Az érkezéskor egy zászlót is kaptunk, amit elég csak az ablakra csíptetni (de akár lengethetjük is), ha elfogyna a rágcsánk vagy az üdítőnk. Ekkor szinte alig kell várni, és már is ott terem egy görkorcsolyás hölgy, hogy mosolyogva felvegye a rendelésünket, ami pár percen belül meg is érkezik. A lá­nyok munkáját Eszter koordinálja, aki a Vasárnapi Borsnak el­mondta: egy film alatt hatan tartják a frontot, mindenki imád itt dolgozni, a hangulat is jó, és persze ők is nagyon örülnek, hogy újra megelevenedik, kissé amerikai stílusban az autósmozik romantikája.

Este sokkal hangulatosabb

Természetesen az esti előadást sem hagyhattuk ki, aminek sokkal jobb volt a hangulata. Azon viszont megdöbbentünk, hogy valósággal özönlöttek be az autók, hatvannál is többen érkeztek az amerikai sztárszínész, Bruce Willis egyik leghíresebb filmjére. Ez azonban – mint megtudtuk – nem is igazán sok: volt, hogy kilencvennél is többen gurultak be egy előadásra. A sötétben a moziélmény is jobban átjött, így az előadás végén nem kérdés, hogy teljes megelégedettséggel hajtottunk ki a bevásárlóközpontból.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171233_auto_resized.jpg
origo.hu

Sokkoló: alkoholista lett Anne Hathaway

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27586_resized.jpg?avcount=1714419311
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169045_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy szerelmi teszt: Melyik Szenes Iván sláger szól a Te szerelmedről?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170096_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború: követelik a Taurus átadását Ukrajna számára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174528_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Agyrém: Donáth Anna szerint a magyar kormány miatt szúrtak szíven egy hatodikos kislányt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27571_resized.jpg?avcount=1714419311
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170935_auto_resized.jpg
travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134038_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Így néznek ki ma a Dallas sztárjai – van, akire garantáltan nem fogsz ráismerni – galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714419311
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714419311
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú