Aktuális

Fáradékonyságra panaszkodott a diáklány, később fény derült a rettenetes betegségére

Bors

2019. augusztus 22. csütörtök 15:00

A fáradtságra kapott vastablettákat szteroidokra kellett cserélnie.

Egy évvel ezelőtt a Liverpoolban élő akkor 16 éves Hannah Fraser egyre gyakrabban panaszkodott arra, hogy nagyon fáradt. Ekkor még a szülei és a tanárai is egyszerűen az iskolai leterheltségre fogták a tüneteket. Nem sokkal később a lány meglátogatta a háziorvosát, ahol már vérszegénységre gyanakodtak. Ezért vastablettákat kapott a diáklány, amelyek rendszeres szedése mellett sem szűntek meg a panaszok. 

Közzétette: Hannah Fraser – 2017. augusztus 30., szerda

Pár héttel később a szülők komolyabb vizsgálatokat követeltek a háziorvostól, mert a gyerekük már az iskolában és a tornaórákon is rendszeresen összecsuklott. Az utolsó szikra az volt, amikor egy fontos vizsga előtt lett rosszul. Innen kezdődött a 16 éves lány igazi kálváriája.

A lány nyirokrendszerében felfedeztek egy nagyon ritka daganatos elváltozást. Név szerint egy Hodgkin-limfóma nevű kórt. 

Ez egy olyan rosszindulatú daganatos burjánzás a nyirokrendszerben, amelynek kialakulását egy vírus fertőzéssel magyarázzák az orvosok. A beteg elváltozott nyirokszövetekben az úgynevezett Reed-Sternberg-féle óriássejtek jelenléte figyelhető meg. Korai stádiumban a betegség még lokalizálható, későb már a véráram által olyan helyekre is eljuthat mint a csontvelő vagy a máj.

Közzétette: Hannah Fraser – 2017. július 8., szombat

– Amikor az eredményt vártuk a folyosón, akkor odalépett hozzánk a professzor és azt mondta, hogy egy ritka betegségben szenvedek. De ne féljek, mert erre van már egy olyan kezelés, amitől biztosan rendbe fogok jönni – mesélte a lány. Ezek után eltávolították a lány nyirokcsomóit, kemoterápiát és szteroidokat is kapott. 

– Sokkoltak azok napok. Egyszerűen nem értettem, mi is történik velem. Elkezdett hullani a hajam. Egy reggel arra keltem, hogy tele van a párnám a hajammal. Annyira megrémültem, hogy arra kértem az orvosokat, vágják le az egészet. Nem akarom látni, ahogy napról napra kihullik – mondta Hannah Fraser.

A körübelül fél évig taró kezelés végén a lány eredményei biztatóak voltak. Orvosai szerint Hannah teljesen felépülhet a betegségből. Közben a lány visszament az iskolába, és letette azt a vizsgát, amit félbe kellett szakítania a rosszulléte miatt. Sőt, felkérték az iskola egyik promóciós fotózására is. Igaz, egy parókát viselt, mert a haja még nem nőtt ki. És a szteroidok miatt a régi alakját sem nyerte még vissza. De ennek ellenére nagyon boldog, hogy túlélte ezt a rettenetes betegséget. 

További cikkek

Tragédia

Szívszaggató: egy 3 éves angyalarcú kislányt holtan találtak az ágyában

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

Ez is érdekelhet

szon.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, mit csinált Pap Dorci és Patrik!

borsonline.hu

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

origo.hu

Újra látták a rejtélyes kiskunsági fekete párducot

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

boon.hu

Bankot akartak rabolni az Avason

origo.hu

Elpusztult a világ legidősebb hím gorillája

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

mandiner.hu

Oroszország harckészültségi ellenőrzésekbe kezdett

mandiner.hu

Márki-Zay kocsmában járt, számon kérték rajta az indiai szemműtéteket

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

origo.hu

Az ország, ahol annyira drága a sertéshús, hogy inkább krokodilt esznek