Aktuális

50 évesen, dollármilliomosként vonul nyugdíjba, pedig olyan egyszerű munkája volt, amit bárki bevállalhat

Bors

2019. augusztus 29. csütörtök 19:00

Heti három napokat dolgozott, mégis brutálisan megszedte magát - és még különösebb szaktudásra sem volt szüksége.

Még csak az ötvenedik születésnapját ünnepelte, de már nyugdíjba vonulhatott, méghozzá dollármilliomosként - nem csoda, hogy a New York Post is lecsapott a kaliforniai Kristin Morrison történetére.

Kristin huszonévesen - a kilencvenes évek közepén - még nem igazán tudta, mihez is szeretne kezdeni. Se terve, se igazi életcélja nem volt, amikor meglátott egy kutyasétáltató nőt, akinek pólójából kiderült: bizony nem a saját házi kedvencei vannak vele, hanem az a munkája, hogy parkokba vigye a négylábúakat. “Ez akkoriban még nem volt elterjedt dolog. Azt gondoltam: ezért még pénzt is lehet kapni? Ekkor jöttem rá, mit is kéne csinálnom” - mesélte.

Morrison pár hónap múlva beindította saját kisállat-sétáltató vállalkozását. A Woof! Pet Sitting Service 2013-ra (amikor eladta egy olyan összegért, amiről nem beszélhet) már dollármilliókat kitermelő, 30 alkalmazottal dolgozó üzlet volt, ahol Kristinnek már csak heti három napokat kellett dolgoznia. Persze odáig el kellett jutni valahogy.

Az hozta a kiugrást, hogy elkezdett kevesebbet dolgozni

Elmondása szerint a fordulópont valamikor 2000 körül jött, amikor ráeszmélt: képtelen heti hat-hét napon keresztül 12-14 órákat dolgozni. Ekkor szinte mindent egymaga intézett - az üzletkötéstől kezdve a kutyasétáltatásig. “Egy nap felkeltem, és rájöttem: nincs életem. Arra gondoltam, hogy ahhoz, hogy az üzlet nőhessen, nekem is fel kell hozzá nőnöm. A hajó kapitányának kell lennem, ahelyett, hogy a gyomrában dolgozzak” - magyarázta. Ekkor hagyott fel azzal, hogy személyesen foglalkozzon a cégükre bízott kisállatokkal, valamint a napi ügyek intézésével is megbízott valakit. “Egy év alatt eljutottam oda, hogy heti hét nap helyett már csak hármat dolgoztam, a profitunk azonban megduplázódott. Azaz többet kerestünk kevesebb munkával. Ennek az volt az oka, hogy több szabadidőm és több energiám maradt pénzt csinálni. Jobban tudtam foglalkozni az ügyfelekkel, jobban tudtam gondoskodni a kéréseikről” - árulta el sikerének titkát.

Kristin Morrison az utóbbi években már jóval közvetettebben foglalkozik a házi kedvencek sétáltatásával és gondozásával: egy olyan céget vezet, amely tanácsot ad olyan vállalkozóknak/vállalkozásoknak, akik kutyasétáltatással és hasonlókkal szeretnének (sikeresen) foglalkozni. Képzései a beszédes “The Six-Figure Pet Sitting Academy” nevet kapták, arra utalva, hogy lehet éves szinten (persze dollárban) hat számjegyű haszonra szert tenni állatok sétáltatásával.

Egyébként Kristin tuti tippje (amellett, hogy legyünk jóba a helyi állatorvosokkal, állatkozmetikusokkal, és béreljünk fel egy Facebook-hirdetés specialistát) a következő: kutyák helyett kezdjünk macskákkal. Kevesebb velük a gond!

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet