Aktuális

Sállal fojtotta meg 13 hónapos kislányát a debreceni apa

Bors

2019. július 20. szombat 19:30

<p>Egy több évtizedes, embertelen bűntett nyomába eredtünk.</p>

„Megdöbbentő gyermekgyilkosság történt szombatra virradóra Debrecenben: Záhonyi József villanyszerelő megfojtotta egyéves kislányát, majd nyomtalanul eltűnt. Szombaton délután váratlan fordulat történt a bűnügyben: Záhonyi József önként jelentkezett a rendőrségen, és beismerte bűnösségét. Záhonyit letartóztatták” – ol­vasható a Magyar Nemzet 1966. február 8-án megjelent számában.

Bölcsiből ragadta el a kicsi Editkét

Sötétedéskor jelent meg a bölcsőde előtt az ittasan támolygó férfi. Hogy mit forgatott a fejében, csak később derült ki. Egy biztos, ekkor már mindent eltervezett lépésről lépésre. Záhonyi két hónappal korábban megverte a feleségét, ezért súlyos testi sértés miatt eljárás indult ellene. Öt óra lehetett, amikor az asszony kilépett az ajtón a plédbe bugyolált gyerekkel.

„Add ide a gyereket! Érted! Nekem is jogom van hozzá!” – mondta feleségének, majd kiragadta kezéből a kislányt. Az anya utánament, de a férfi megfenyegette, hogy ha tíz évet ül is érte, meg fogja ölni. Több ütést is rámért, de a halálos szúrás elől sikerült kitérnie. A megdöbbentő részletekről a korabeli Magyar Rendőr alapján számolt be az Élet elleni bűncselekmények Facebook-oldal.

Halott lányát babusgatta

A nő a rendőrségi ügyeletre menekült, ahol sírva mondta el a történteket, de senki sem intézkedett. Záhonyi közben karján az ártatlan gyermekkel baktatott a Dobozi-temető sírjai között. Eldugott helyet keresett, hogy a bosszúja beteljesedhessen. Nem tétovázott sokat, a 13 hónapos Editkét  megfojtotta egy sállal. Egy pléddel még gondosan letakarta, majd elindult egy közeli kocsmába. Jól lerészegedve ment vissza a halott gyerekéért. Karjaiba vette és elvitte a feleségéhez, aki átvette a bebugyolált kicsit. Ekkor még nem tudta, hogy már nem él. Az anya, amikor megérintette dermedt gyerekét, felsikított, s szinte őrjöngve babusgatta.

A büntetett előéletű ifj. Záhonyi Józsefet apja házában fogták el, ügyét több napig tárgyalta a debreceni megyei bíróság. Az ítélet szerint a gyermekgyilkos apát aljas indokból elkövetett emberölés miatt ítélték halálra május 13-án.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

metropol.hu

Friss kutatás! Jóval tovább fertőzhet az omikron, mint azt eddig hittük

origo.hu

Mozikban Mel Gibson és Sean Penn régóta várt filmje - videó

magyarnemzet.hu

Rákay Philip: A liberálisoknak is jobb vigyázni az ilyennel!

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

origo.hu

Az arany éve volt a tavalyi Kínában

nemzetisport.hu

MU: C. Ronaldo nem volt elégedett, letiltotta a Transfermarktot

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

origo.hu

Élő internetes pornóban szerepel az RTL Klub egykori sztárja - képek