Aktuális

Homokkal oltották el a tüzet, a kisbaba azt hitte, homokozó, súlyos sérüléseket szenvedett

Bors

2019. július 31. szerda 15:00

Forrás: Facebook

A 21 hónapos Rudy Haslam a szüleivel ment a walesi Porth lago tengerpartra július 28-án, hogy eltöltsenek ott egy kellemes délutánt a szabadban.

A felnőttek előzetesen gondosan átnézték a környéket, nehogy üvegszilánkok, vagy más szemét legyen a kavicsok között, ami sérülést okozhat a kicsinek. A közelben volt egy homokkal beborított tűzrakóhely is, de az úgy tűnt, hogy szépen rendbe van rakva, a homok alatt azonban a parázs még vörösen izzott. A kis Haslam ezt nem látta, azt hitte rá, hogy homokozó, és belenyúlt.

– Épp csak megérkeztünk a tengerpartra, én elvittem a két nagyfiunkat kavicsokat gyűjteni, míg a feleségem a kicsire vigyázott. Egyszercsak óriási üvöltésre lettem figyelmes, és messziről láttam, ahogyan Rudy zokog a fájdalomtól, még mindig a kezében tartva a parazsat – mesélte az édesapa, Joe Haslam.

A kétségbeesett édesanya azonnal kiverte a kisfiú kezéből az izzó széndarabokat, az apa pedig mentőt hívott a gyerekhez, míg a 15 éves Mackenzie, és a 13 éves Sam, a tengerből hozott vízzel eloltották a parazsat. Mire a kórházba értek, legalább negyven hólyag keletkezett a kisfiú összeégett tenyerén.

null

null

– Ellátták a sebeit és fájdalomcsillapítót adtak neki. Egyelőre nem tudták megmondani, hogy rendbe jön-e, az is elképzelhető, hogy tudja majd rendesen mozgatni az ujjait – panaszolta az apa.

A szülők már megérkezésükkor elképedtek a rengeteg szemét láttán, amit a nemtörődöm turisták hagytak maguk után a parton. Állításuk szerint mindenhol sörösüveg szilánkjai, éles konzervdobozok, de még használt pelenka is hevert. Ezek nem csak a gyerekekre, hanem mindenkire veszélyesek lehetnek, így amit tudtak, összeszedtek a közelükben. 

null

null

Arra azonban sohasem gondoltak volna, hogy valaki annyira felelőtlen, hogy csak úgy ott hagyja az izzó parazsat egy kis homokkal leszórva, amikor egy flakon tengervízzel el is olthatta volna. A homok ugyan elfojtja a tüzet, de csak lassan hagyja kihűlni a parázsló szenet. Ha valaki nem tudja, hogy ott nem olyan régen tüzet rakott valaki, könnyen belesétálhat, és súlyos sérüléseket szenvedhet.

null

null

A szülők azért osztották meg a nyilvánossággal a borzasztó baleset részleteit, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy mennyi olyan veszély leselkedhet a gyermekeinkre, amit nem látunk. Ugyanakkor mindenkit, aki nyilvános helyen tüzet rak, arra kérnek, hogy távozásuk előtt gondosan oltsák el a parazsat is, nehogy más is hasonlóan járjon mint a 21 hónapos kisfiuk.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy faházba költözött a gyerekeivel Pásztor Anna

origo.hu

Ők az Onlyfans legújabb meztelen sztárjai - galéria

borsonline.hu

Zsidró Tamás: Ettől a szerelemtől újra tinédzsernek érzem magam

hirtv.hu

Karácsony Gergely erőszakos megmozdulást vizionált

sport.mandiner.hu

Csisztu Zsuzsa (Mandiner): Bartus László múltkor gyerekeket rasszistázott, most „fajelméletezett” – szerinte ez a sport

origo.hu

Rengeteg meztelen lány és fiú egy furcsa valóságshow-ban - fotók

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 14.: a Skorpiót megsegítik az égiek, a Vízöntő biztos a dolgában

borsonline.hu

Megszólalt a szakértő a Borsnak: Még életben lehet a rejtélyesen eltűnt inárcsi nő

borsonline.hu

Nem ismerte fel a szórakozóhelyen, saját diákja ejtette teherbe a fiatal tanárnőt

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

borsonline.hu

A világ legjobb fáradtsága: Itt a friss fotó Nádai Anikóék kisfiáról

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: így takaríthat meg sok pénzt a konyhában

Gáz

Most közölték: A Gazprom már küldi a plusz gázt Magyarországnak