Ugye, ön is ismeri az öt másodperces szabályt? A babona szerint ennyi idő van arra, hogy valaki felvegye a leejtett ételt és megegye, így ugyanis nem lesz semmi baja a finom falatnak. Ezt a kutatók megcáfolták. Ők azt mondják, nemcsak az időtartam, hanem az étel és az anyag is befolyásolja ezt, ahová megérkezett a falat. A szakértők megnézték, mennyi baktérium tapad a dinnyére, vajas kenyérre és a gumicukorra, ha rozsdamentes acélra, csempére, fára vagy szőnyegre esik.
Azt már eddig is jól tudtuk, hogy minél tovább van a földön egy ételdarab, annál több baktérium kerül rá, azonban nem mindegy az sem, hogy pontosan milyen felületen landolt. A szőnyeg adta át a legkevesebb mikroorganizmust az ételnek, míg az acél a legtöbbet. A szakértők szerint ennek ellenére nem érdemes kísérletezni, ugyanis nem mindegy, hogy milyen baktérium kerül a leejtett ételre. Ha fertőző, akkor elég egy kevés is ahhoz, hogy betegséget okozzon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.