Aktuális

Kocsiból etették a medvét a magyarok

Címkék
medve

Bors

Létrehozva: 2019.06.13.

Kocsiból kiszállva fotózták vagy vihorászva etették keksszel a lehúzott ablakon át a jókora barna medvét, amelyik egy főúton mászkált Erdélyben. Pedig ezzel az állat vesztét is okozhatják.

Gyakran kerülnek elő érdekes felvételek a medvék városok körüli ténykedéséről, egy jókora példány tavaly fél Magyarországot is átszelte. Az erdélyi Bálványosfürdő közelében a kocsik között néhány napja feltűnt egy maci, de a magyar turisták nem éppen kulturáltan viselkedtek.
– A terepjárótúránk után megláttuk, hogy az előttünk álló kocsiból hosszú perceken át dobálnak különböző édességeket az állatnak – magyarázta a Borsnak Szin János medvepásztor, aki több medvelest is üzemeltet a turistáknak a környéken, ahol biztonságban, a saját természetes közegükben lehet megcsodálni a mackókat.

Továbbra is vadállatok

Sokszor az emberek csak jót akarnak, mégis az állatok számára a legrosszabb döntést hozzák meg. Gyakori példa, hogy a túrázás közben egy magára hagyott, újszülött őzgidára bukkannak, amit aztán magukkal visznek egy állatmentőhöz. Ezzel a legrosszabbat teszik, hiszen a legtöbb esetben, ha az édesanyja idegen, emberi szagokat érez a gidáján, már nem foglalkozik vele.

Bukott vállalkozóból lett medvepásztor

Szin Jánosnak egykor mindene megvolt, aztán súlyos agydaganat döntötte le a lábáról, és a vagyo­nából is kiforgatták. A valaha sikeres szentesi vállalkozóból mára székelyföldi medvepásztor lett, s megtalálta a lelki békéjét. Jelenleg díjnyertes természetfotós, Máté Bence medveleseit üzemelteti.

A témában írt véleményünket itt olvashatják

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek