Aktuális

Fia újratemetéséért harcol Ferenc

Munkatársunktól

Létrehozva: 2019.06.24.

Közel másfél millió forintot kellene összegyűjtenie fia holttestének hazaszállításához egy rokkantnyugdíjas férfinak. Zoltán két éve, motorbalesetben halt meg Angliában, London közelében temették el.

Otthonuktól több mint 1800 kilométerre, az egyesült királyságbeli Hatfield városában helyezték végső nyugalomra azt a 28 éves fiatalembert, aki 2017 júniusában vesztette éle­tét az A1-es autópályán. A szerencsétlenül járt férfi a településen élt akkoriban, az édesapja most bármit megtenne, hogy Magyarországra szállíttassa.

– Egyedül neveltem a fiamat hatéves kora óta, teljesen beleroppantam az elvesztésébe. Negyven évet kamionoztam, de a gerincműtéteim miatt már alig tudok munkába állni – mondta a Borsnak Szöllősi Ferenc. A 65 éves férfi fia 2010-ben ment ki szerencsét próbálni Angliába, az apa két évvel később csatlakozott hozzá. Zoltán eleinte a vendéglátásban dolgozott, majd a vasútnál.

– Gyerekkorától imádta a motorokat, 16 évesen már az egyik ismerősömnek segített az építésükben. Az utolsó napon munkába tartott, amikor a sztrádán előzés közben egy kocsi kifordult elé. Esélye sem volt, tizenöt méter csúszás után a szalagkorlátnak csapódott. A közelben volt az egyik barátja, aki végig szorította a kezét, de akkor már nem volt magánál – sírta el magát a 65 éves férfi. A tragédia után Ferencet ideggyógyászaton kezelték, Zoltánt pedig az akkori lakóhelyükön temették el. A családnak nincsenek kint rokonai, a nyugdíjas férfi – ahogyan a fia is akarta korábban – haza szeretne költözni Magyarországra.    

Aki támogatná Ferencet anyagilag, az alábbi számlaszámon megteheti:

Szöllősi Ferenc

HSBC Bank  91662449

Sort kód: 40-23-19

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek