Aktuális

Csodálatos erdők – Ez nem mese, hanem valóság

Bors

Létrehozva: 2019.06.16.

Mintha nem is a természet, hanem egy bő fantáziájú meserajzoló alkotta volna meg ezeket a buja zöld erdőket, amik évente turisták millióit csábítják természetjárásra. Az embernek olyan érzése van, mintha bármelyik fa mögül előbukkanhatna egy-két viháncoló tündér, törpe vagy éppen a Csodaszarvas.

Kazahsztán: Elsüllyedt erdő és a Kaindy-tó

A tengerszint felett 2000 méter magasan fekszik ez a szemet gyönyörködtető, de valójában halott erdő. 1911-ben, egy földrengés után jött létre, amikor a földcsuszamlás elzárta a szurdokot, egy természetes tavat létrehozva. A kristálytiszta tó 400 méter hosszú és helyenként 30 méter mély. A víz nyáron is maximum hatfokos.

Anglia: Rejtélyerdő

Már a neve is mesés ennek az öreg kontinensen található természeti képződménynek. Úgy tartják, Tolkient is ez az erdő inspirálta a Gyűrűk ura megírása előtt – a film egyik jelenetében fel is tűnik. Az ország egyik legöregebb erdelye, állítólag tündérek és koboldok lakják.

Madagaszkár: Végig a majomkenyérfák útján

A régió leglátogatottabb helye a Baobabs Avenue. Akad köztük 800 éves élőlény is, amik eredetileg nem ennyire magányosan, hanem erdőbe rendeződve álldogáltak. Az erdőket a mezőgazdaság tizedelte meg. Talán túlzás is erdőnek nevezni, hiszen mára csak 25 fa alkotja a csoportot, de így is olyan, mintha egy messzi-messzi galaxis egyik útján sétálna.

Japán: a démonok lakhelye

Félelmetes a neve, de annál gyönyörűbb az Aokigahara, aminek még a japán mitológiában is bőven jutott szerep, mint a démonok lakhelye, emellett az egyik legkedveltebb hely az öngyilkosok körében. 2002-ben 78 holttestet találtak itt annak ellenére, hogy az erdő számos pontján japán, illetve angol nyelvű táblák buzdítanak arra, hogy gondolják át szándékukat. A fák sűrűek, de még az állatok sem merészkednek be ide, az erdő így hátborzongatóan csendes.

Kína: Zhangjiajie Nemzeti Park

A csodás erdő az Avatar-filmekből is ismerős lehet. Természetkedvelőknek kihagyhatatlan. Nemcsak a buja növényzet, hanem a lélegzetelállító sziklaformák teszik egyedivé. Teljesen kiépített túraútvonalakkal várja a látogatókat, de hosszú sorokra és extra magas páratartalomra számítani kell.

Vietnam: Sang Doong barlang

Kívülről jelentéktelennek tűnik az a barlang, aminek a belseje egy komplett erdőt rejt. A 8 kilométer hosszú és helyenként 150 méter magas barlangnak saját folyója is van, egy 40 emeletes felhőkarcoló is elférne benne, és néha saját felhők is kialakulnak a belsejében. Ez az egyedülálló képződmény évente csak 500 látogatót fogad, így a várólista két évnél is több jelenleg, az ötnapos belépő közel egymillió forint.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek