A fűszerként ismert bazsalikom magja nálunk kevésbé ismert, pedig a chiamaghoz hasonlóan számos pozitív hatása van az egészségünkre. A kínai orvoslás hosszú idők óta használja gyógyításra. Magas az antioxidáns-tartalma, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Görcsoldó, hűsítő hatású, oldja a stresszt. Segíti az emésztést, enyhíti a székrekedést, a torokfájást, javítja a légzést.
Meleg vízben áztatva a magok gyorsan megdagadnak, eredeti méretük 3-szorosára nőnek. Ezt a zselés magot hozzáadhatjuk salátához, bármilyen ételhez. Tehetjük a magokat rostos italokba, teába, turmixba, joghurtba, zabkásába és pudingba is. Süteményeket, kenyeret is ízesíthetünk bazsalikommaggal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.