Egereken végzett kutatásból derült ki, hogy a tartósítószer, ami például a kekszeket is frissen tartja, csökkenti az influenza elleni védőoltás hatékonyságát.
A Science News tudományos magazin szerint a terc-butil-hidrokinon nevű szer miatt több gyulladás alakult ki az egerekben, ezért három nappal tovább tartott a gyógyulás a tartósítószeres ételt fogyasztó állatoknál, mint azoknál, amelyek nem kaptak a szerből.
Robert Freeborn egyetemi toxikológus szerint az anyag miatt sokkal több vírus volt az egerek szervezetében és a nyálkatermelés is fokozottabb volt a tüdőben. A kutatók azt mondják, hogy mielőtt élelmiszert vásárolunk, minden esetben érdemes megnézni az összetevők listáját.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.