Chips és sós mogyoró
Amíg ezeket mértékkel fogyasztjuk, addig nincs baj, viszont a túlzott sófogyasztás nem jó, mert a szervezet könnyen kiszáradhat. A kutatók már azt is bebizonyították, hogy minél több sós nasit eszünk, annál jobban fogjuk kívánni ezeket az ételeket. A mesterséges ízfokozók annyira feldobnak bennünket, hogy amint elfogy a zacskó, rögtön fellép a hiányérzet, azzal pedig az ingerlékenység.
Reggeli gabonapehely
Amellett, hogy cukrosak, nagyon kevés bennük a rost és fehérje, ami táplálná a szervezetet. Pedig ez a két anyag elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy jól induljon a napunk, és egész nap energikusak legyünk. Ennél nagyobb hibát követünk el, ha a reggelizőpelyhet zsírszegény tejbe tesszük bele, ugyanis így még a minimális zsírtól is megfosztjuk a szervezetünket. Az éhező test pedig nem tud jól teljesíteni, emiatt ingerlékenyek, idegesek lehetünk.
Finomított helyett természetes
A fitneszguru szerint a legjobb, ha a finomított élelmiszerek helyett nyers vagy párolt zöldségeket, húsokat, tojást, sajtokat és natúr joghurtot eszünk. Ezek sokkal lassabban emelik meg a vércukrunkat, emiatt jobban eltelítenek, mint az édes, cukros dolgok, és sokkal egészségesebbek is. A rost-, fehérje- és zsírtartalmuk révén pedig minden olyan anyagot megadnak a testünknek, amelyek szükségesek a boldog, kiegyensúlyozott fizikai léthez.
Ízesített italok
Minden feldolgozott étel vagy ital, amelyben cukor van, nagyban befolyásolja a közérzetünket. Bár sokan úgy gondolják, hogy ez egyfajta boldogsághormon, csak addig érezzük ezt a jókedvet, amíg el nem fogy. Ezután jön a levertség, a hangulatingadozás, és a depresszió, ami a hirtelen lezuhanó vércukorszint miatt jelentkezik.
Zab
Sok fogyókúrázó ezt eszi, mégis az egyik legnagyobb étvágycsináló és hizlaló étel a zab. Schobert Norbi szerint nem véletlen, hogy az állatokat is ezzel a növényi maggal hizlalják. – Azért leszünk tőle éhesebbek, mert a vércukrot hirtelen megemeli, amire a szervezetünk gyors inzulintermeléssel válaszol. Ez az anyag sokkal jobban visszanyomja a vércukrunkat, mint amilyen szinten az éhség előtt volt, ezért fog még jobban korogni a gyomrunk, ha zabot eszünk – magyarázta a fitneszguru, aki elmondta azt is, hogy a zab nincs benne a világ top 10 legegészségesebb étele között.
Gyümölcslé
Ön is gyümölcslével kezdi a napot? Akkor ne csodálkozzon, hogy ha később még éhesebb lesz! Ennek az az oka, hogy nincs bennük rost, emiatt csak a vércukrunkat emeli meg. – Nagyon gyors felszívódásúak és heves inzulinválaszt eredményeznek, emiatt alakul ki az éhség, sőt az ingerlékenység is – magyarázta az okokat Schobert Norbert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.