Aktuális

Merkel bizalmasa szerint nem botrány, hogy pénzt szedett a látogatóktól

Bors

2019. április 23. kedd 16:02

Forrás: V4NA

Elmar Brok, Merkel bizalmasa, veterán EP képviselő és Soros György „megbízható szövetségese” a V4NA kérdezésére újraértelmezte a botrány fogalmát. A politikus immáron három hónapja van kellemetlen kérdések kereszttüzében, amiért pénzt kért az Európai Parlament épületeibe belépő látogatóitól, átverve ezzel saját választóit is. Brok a parlament folyosóján sietősen rámutatott: az eset három hónapja történt. Az EP képviselő testtartásával, mozdulataival fenyegetőleg fordult kollégánkhoz.

A veterán EU törvényhozó Elmar Brok nem kis haszonra tett szert azzal, hogy pénzt szedett a látogatóktól. A Politico által januárban nyilvánosságra hozott belső dokumentum szerint, a kereszténydemokrata politikus választóinak 150 eurós belépőket árult, de hozzájárulást is igényelt a parlamenttől. Ez a rendszer 2016 és 2017 során mintegy 18 000 eurós bevételt jelentett a szervezőnek.

Brok akkoriban igyekezett kitérni a kérdések elől, hogy vajon visszafizette-e a jegyárakat a látogatóknak. Egy csoport vezetője a médiumnak azt mondta, hogy ők semmilyen visszatérítést nem kaptak, két másik csoport pedig nem válaszolt a kérdésekre.

A parlament kommunikációs főigazgatósága levelében beszámolt, hogy Brok nyert az üzleten és vizsgálatuk szerint „minden többletet visszafizetett a látogató csoportoknak”, ugyanakkor arról nem tesz említést, hogy a három hónapja napvilágra került botrány óta erre mikor került sor. Továbbá a vizsgálat figyelmen kívül hagyta a 2016-os évet is, bár a kérdéses bevételek egy része a dokumentumok szerint akkorra datálható.

Brok még a hét folyamán is sorra adta a kínos interjúkat, melyben bizonyítani próbálta, hogy nem keresett a dolgon. A V4NA kérdésére, hogy hogyan reagálna a botrányra, a politikus annyit mondott „nincs botrány”, majd készséggel rámutatott, hogy a történet már három hónapos, majd tanácsolta, hogy „olvassa el a Politico aznapi cikkét”. A kérdésre, miszerint, ha három hónapos talán nem számít botránynak, mosolyogva közölte: „persze, hogy nem”.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

metropol.hu

Elfogták a késelőt, aki a XVI. kerületben szúrt szíven egy nyomába eredő férfit

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

szon.hu

Nagy bejelentést tett a polgármester: Nyíregyháza hamarosan történelmet írhat!

origo.hu

Megint eltűnhet egy népszerű, emblematikus állat

mindmegette.hu

Egyszerű, de nagyszerű! Így lesz igazán krémes a paradicsomos tészta húsmentesen

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban

nemzetisport.hu

Videó: nemek közti MMA-meccset rendeztek, kitört a káosz

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

mandiner.hu

Belső vizsgálatot rendelt el a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Völner-ügy miatt

origo.hu

Alexander Skarsgard magyarul esküszik bosszút apja gyilkosa ellen - videó