Aktuális

Erdei rémnek csapott fel egy kecske

Címkék
rémkecske

B. B. A.

2019. április 4. csütörtök 11:30

A frászt hozza a kirándulókra egy kecske a Pest megyei Telki határában, a Szarvas-sziklánál. Az erdőből fel-felbukkanó állattal kapcsolatos élményről többen is beszámoltak.

A családjával kirándult a telki Szarvas-sziklánál egy olvasónk, amikor mozgást érzékelt az erdő felől. Azt hitte először, hogy turisták, de kiderült: egy kecske az.

Az állatot már többen lefotózták: ha a Google-térképen rákeresünk a Szarvas-szikla kilátóteraszra, láthatjuk magunk is. Megkerestük a Pilisi Parkerdő Zrt.-t, ahol elmondták a Borsnak: tudnak róla, hogy egy el­tévedt kecske bóklászik az er­dőben.

– Próbálunk a nyomára akadni, de az erdőben ez nem egyszerű feladat – nyilatkozta Mészáros Péter, a társaság szóvivője. – Ha sikerül befogni, gondoskodunk arról, hogy megfelelő helyre kerüljön. Első körben a Budakeszi Vadasparkunkat próbáljuk megcélozni, ott helyeznénk el a kecskét. Azt nem tudjuk sajnos, hogy honnan jöhetett, de valószínűleg a környékbeli települések egyikéről szökhetett meg.

Mészáros Péter hozzátette: azért fontos, hogy minél előbb befogják a háziállatot, mert erdőterületen neki nem sok keresnivalója van, ráadásul az arra járókat is ijesztgeti.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet