Aktuális

Dráma Máriabesnyőn: Felnevelnék nagyszülei a fűben hagyott csecsemőt

L. B.

2019. április 20. szombat 05:20

Forrás: Purger Tamás

Vértócsa megrendítő látványa jelzi Gödöllő-Má­ria­besnyőn azt a helyet, ahol M. Gabriella csütörtök délután megszülte, majd magára hagyta újszülött csecsemőjét. Az elhagyatott ösvényen haldokló picit még időben megmentették, a helybéli nőre pedig már kutyasétáltatás közben bukkantak a zsaruk.

Fél kilóval született

- A páromhoz sétáltam fél háromkor, amikor a lábam előtt megláttam a kis fejét és a kezét. Csupa vér és kosz volt a meztelen teste, s a méhlepény is ott volt mellette. Minimálisan mozgott, néhány becsomagolt zokni volt körülötte – emlékezett vissza a Borsnak Pintér Patrik, aki pánikolva rohant segítséget kérni. Amíg ő a szomszédos utca végén igazoltató rendőrökhöz, párja a babához sietett.

– Először észre sem vettem, olyan pici volt szegény. Aztán a karomba vettem. Akkor sírt fel, amikor beszélni kezdtem hozzá. Megdöbbentő, de a méhlepényben volt egy folyadékkal teli tampon. A kihűléstől már kezdett lilulni a feje, a szakemberek szerint percei lehettek hátra – mesélte tegnap a helyszínen Pataki Henrietta.

Kiderült: a dráma helyszíne mellett élő Sándor Gyula látta meg először a kicsit, amikor kutyasétáltatás után ment haza. A Borsnak elmondta: gyorsan megnézte a csöppség pulzusát, aztán hívta is a mentőket.

Informá­ciónk szerint a kisfiú mindössze fél kilóval, a terhesség hetedik hónapjában született.

Véres volt a nadrágja

Megmagyarázhatatlan tette után M. Gabriella hazament, majd útnak indult kutyát sétáltatni. A 28 éves nő végül a közelben lévő templomnál rosszul lett.
A mentők onnan vitték el rendőri kísérettel.

– Nem láttunk rajta semmi szokatlant, nem tudtuk, hogy terhes. Véres volt a nadrágja, amikor hazaért, de azt hittem, csak női gondjai vannak. Párkapcsolata nem volt, velünk élt itthon. A munkahelye megszűnt, nem nagyon járt el sehova – magyarázta  megtörten Gabriella édesanyja, Marika.

Erre nincs bocsánat

Természetesen kitartok mellette, de megbocsátani nem tu­dok. Megtarthatta volna a picit, segítettünk volna neki mindenben. Ha visszakerülhetne hozzánk a kicsi, mi felnevelnénk – tette hozzá kisírt szemmel a nagymama, aki hét gyereket nevelt fel tisztességben.

Információink szerint a nőn egészségügyi műtétet hajtottak végre, de már jól van. Ahogyan a kisfia is. A Pest megyei nyomozók tegnap gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették Gabriellát, akinek ember­ölés kísérlete miatt kell majd felelnie.

További cikkek

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Pedofil

7 éves kora óta zaklatta lányát a horrorapa, közös gyerekük is született

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp: az égiek választ adnak a kérdéseinkre

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

travelo.hu

Bajba jutott, hátúszó nélküli hosszúszárnyú bálnát láttak az Antarktiszon

szon.hu

Nagy bejelentést tett a polgármester: Nyíregyháza hamarosan történelmet írhat!

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

origo.hu

Új fővárost szavaztak meg egy 273 milliós országnak

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak