Még mindig nagy kérdés, hogy megmossuk és beáztassuk-e a rizst főzés előtt. Ez attól is függ, hogy mit szeretnénk készíteni. Ha köretként tálaljuk, akkor mindenképp mossuk át a szemeket legalább kétszer, hogy minden szennyeződés és felesleges zsír is lejöjjön. Ezzel nemcsak tisztább lesz a köret, de a végén kevésbé fog összeragadni.
Ha olyan ételt készítünk, amelynek pont az a lényege, hogy összeálljon – például a rizsfelfújt –, akkor a kosz miatt elég, ha csak egyszer mossuk át, és már mehet is a lábosba. Ha tökéletes rizst szeretnénk az asztalra tenni, fajtától függően áztassuk be. A fehéret legalább negyedórán át érdemes vízben pihentetni, míg a barnának több idő kell. Utóbbit egy egész éjszakán át is áztathatjuk, hogy gyorsabban puhuljon, és még finomabb legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.