Sárgaborsó-krémleves
Elkészítés: 50 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 25 dkg szárított sárgaborsó * 20 dkg csirkemellfilé * 1 fej vöröshagyma * 1 gerezdfokhagyma * 20 dkg tejföl * 2 l csirkealaplé * 1tk só * 1 kk bors * 5 ek olaj * 1 csokor petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés: Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a borsot is. Beleszórjuk a kockára vágott csirkemellet, és kavargatva átpirítjuk. Hozzáöntjük a leöblített sárgaborsót, megsózzuk, felöntjük a csirkealaplével, és kis lángon, félig lefedve puhára főzzük. Amikor a sárgaborsó kezd szétesni, belekeverjük a tejfölt is. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Csontozott sertéscsülök sült almával
Elkészítés: 2 óra
Nehézség: * *
Hozzávalók (6 adag): 1 kg csontozott sertéscsülök * 1 tk só * 1 gerezd zúzott fokhagyma * 1 kk őrölt bors * 1 kk őrölt kömény * 1 kk szárított gyömbér * 1⁄2 l barnasör * 6 alma
Elkészítés: A sót keverjük össze a fűszerekkel, és dörzsöljük be vele a csülök húsát, majd hagyjuk 30 percet állni. A csülköt tekerjük fel, hogy a bőre legyen kívül, és kötözzük össze, ne nyíljon szét sütés közben. Tegyük egy tepsibe, öntsük alá a barnasört, és lefedve, 180 fokos sütőben süssük egy órát. Vegyük le a fedőt, tegyük mellé az egész (vagy félbevágott – ez az almák méretétől függ) almákat, és többször átforgatva, szafttal locsolgatva süssük ropogósra a bőrét. Tálalás előtt lefedve hagyjuk állni félórát, hogy szépen tudjuk szeletelni. Az almával együtt tálaljuk.
Hagymás, szalonnás kelbimbó
Elkészítés: 40 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (6 adag): 1 kg kelbimbó * 13 dkg húsos szalonna * 1 fej vöröshagyma * 2 ek olaj
Elkészítés: A kelbimbót tisztítás és mosás után félkeményre pároljuk. Az olajon kiolvasztjuk a szalonnakockákat, majd az apróra vágott hagymát is hozzáadva megpirítjuk. A párolt kelbimbót beleforgatjuk a szalonnás hagymába, és rázogatva sütjük még tíz percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.