Aktuális

Virágládaként él tovább a Trabi és a Bogár - fotók

L. B.

Létrehozva: 2019.02.14.

Még több ilyet!

Virágládaként hasznosított autókarosszériák díszítik az 1874-ben átadott, budapesti Ferdinánd hidat. A Terézváros és Újlipótváros határán parkoló Bogár és Trabant kedves színfoltja a fővárosnak. A pesti pletyka szerint úgynevezett gerilla kertészek ültették tele növényekkel a kiszuperált járgányokat, ám az igazság az, hogy a dolog a szomszédos nagy be­vásárlóközpont vezetőségének ötlete.

– Az első installáció a bogárhátú volt két éve, s olyan jól sikerült, hogy fél évre rá megcsináltuk a Trabantot is  – fedte fel a titkot a Borsnak a WestEnd City Center gondnokságvezetője, Tóth József. – Aztán jött egy kis Fiat a tetőteraszra, most pedig egy régi Volgán dolgozunk, amibe már bele is ülhet, aki akar.

– A nyári szezonban mindennap kell locsolni a növényeket, amiket évente kétszer ültetünk át – tette hozzá Borsos Tamás, a bevásárlóközpont kertészeti alvállalkozója. – Ha­sonlóképpen működik, mint egy virágágyás. A virágládává alakított, használaton kívüli járművekre egyébként az interneten bukkantunk rá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek