Aktuális

Várpalotai hintatragédia: Szerettei körében gyógyul Krisztofer

Bors

Létrehozva: 2019.02.01.

Forrás: Hatlaczki Balázs

A Bors jelen lehetett annak idején a nagy pillanatban, amikor 460 nap után, tavaly december elején hazatérhetett otthonába a kórházi kezelésből a kalapácshintából kizuhant Krisztofer (19), aki azóta is folyamatosan mosolyog, szerettei körében gyógyul.

2017 szeptemberében a Várpalotai Napokon menet közben kettétört egy körhinta, s az édesanyjával és két testvérével szórakozó Krisztofer kizuhant a 33 méter magas szerkezetből. A fiú sérülései nagyon súlyosak voltak, sokáig az is kérdéses volt, túléli-e a egyáltalán szerencsétlenséget. Másfél évkórházi kezelés után, nemrégiben eljött a nagy nap, a fiú elhagyhatta a kórházat.

A családja lesi minden kívánságát, a nyolcgyermekes famíliában mindig akad valaki, aki csak a fiatalemberrel foglalkozik. Jót tesz Krisztofernek az otthoni környezet: édesanya úgy látja, fia fejlődése napról napra nyomon követhető - számolt be róla a Blikk, akinek munkatársai meglátogatták a családot.

– Egyedül még egyetlen pillanatig sem lehet hagyni, segítségre szorul minden téren. Még csak tolókocsival tud közlekedni, de pici támogatással már eljött a saját lábán a szobából a konyháig. Beszélni egyáltalán nem tud, most tanuljuk a betűket. Reményeim szerint hamarosan egy logopédus foglalkozik majd vele – mesélte a Blikknek a fiú édesanyja, Máthé Dia. 

–  Az orvosok mindent megtettek érte, de egy idő után már nagyon ingerszegény volt neki a kórházi környezet. Amióta újra velünk van, egész nap mosolyog. Ez nekünk is hatalmas erőt ad – tette hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek