Aktuális

Újra pofozkodik a Hajdúsági Zúzógép

szs

Létrehozva: 2019.02.10.

Túl a negyvenen képtelen meglenni boksz nélkül Matolcsi József. A Hajdúsági Zúzógép becenevű profi öklöző májusban Szegeden újra tétmérkőzést vív, méghozzá az ötvennegyediket. Évekkel ezelőtt a WBF-nél világbajnoki övet őrzött, az IBF interkontinentális bajnoka is volt, majd egy rövidebb békéscsabai kitérőt követően már hu­zamosabb ideje Ausztriában él.

– Eleinte egyedül dolgoztam Gruntramsdorfban, később csatlakozott hozzám a családom is – mondta Matolcsi. – Szobafestő és mázoló munkát vállalok.

De mivel a bunyó az igazi létele­me, ezért igent mondott az osztrákok világbajnoka, Gogi Knezevic elleni meccsre. A schwechati derbin az ötödik menetben leütötte riválisát – más kérdés, hogy a meccs vé­gigment, és Matolcsi pontozással kikapott. Azt állítja, amióta anyagilag egyenesbe jött, könnyebben edz, ugyanis tud­ja, hogy a jövője nem annak függvénye, hogy a ringben nyer vagy sem.

– Ausztriából rendszeresen átruccantam Sopronba, ahol egy alkalommal összefutottam egy kick-box edzővel, aki rábeszélt, hogy az ottani, Növényi Norbert nevét viselő küzdősport-akadémián oktassak ökölvívást, és persze közben edzhetem ma­gam is. – Időközben összeállt Simon Zsolt menedzserrel, és a 42 éves öklöző négy újabb hivatásos mérkőzést vállalt be.

– Ezek közül három úgynevezett felhozó ta­lálkozó lesz, a negyediken vi­szont várha­tóan valamilyen övért lépek majd szorítóba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek