Aktuális

Túszejtő fogoly: Örök börtön vár Károlyra

B. B.

Létrehozva: 2019.02.18.

Két bírónő és egy férfi bíró alkotta a tanácsot, akikre a túszejtő Sz. Károly ráirányította a fegyőrtől megszerzett  9 milliméteres kaliberű pisztolyt. Az ámokfutóra erőszakos visszaesőként életfogytiglani fegyház vár.

Újabb részleteket tudott meg a Bors a múlt pénteki túszejtés körülményeiről. Ismeretes: Sz. Károlyt a Fővárosi Törvényszéken egy korábbi rongálás miatt 1 év 1 hónapra ítélték, a férfi ezután lefegyverezte a fegyőrt, majd egy kocsi sofőrjét túszul ejtve a XV. kerületig száguldott. Itt autót akart cserélni, azonban a tulajdonos ellenállt, a rendőrök pedig lelőtték az ámokfutót.

Lapunk biztos forrásból úgy értesült: három bíró alkotta a férfit elítélő tanácsot. Miután Sz. Károly ököllel arcon ütötte az őrt és megszerezte fegyverét, a pisztolyt a bírókra is ráirányította. A fegyőr könnyű sérüléseket szenvedett, egynapos megfigyelésre bent tartották a Bajcsy-Zsilinszky kórházban, szombaton elhagyhatta az intézményt. A túszejtő összesen hat lövést kapott, a térdébe, a combjába, a vállába és a csípőjébe fú­ródtak a golyók. Sok vért vesztett, élet­veszélyes állapotban szállították az Országos Baleseti Intézetbe, ahol stabi­li­zálták az állapotát.

Sz. Károlyt 2003-ban emberölésben való bűnsegédletért 9 és fél évre ítélték, szabadulása után pedig ő volt az, akit egy 2017-es kőbányai bankrablása után elütött egy kisteherautó. Azért 9 évre ítélték. A Bors tegnap utolérte akkori védőjét. Dr. Bajáky Tamás szerint a 2017-es bankrablást a kilátástalanság vezérelte.

– Az akciót megelőzően egy súlyos sérülés érte a kezén, amelytől munkaképtelenné vált. Ezért kilátástalannak érezte az életét, akkor választotta ezt a nagyon rossz döntést. Így indult el ez a spirál – mondta lapunknak a jogász.

A férfi most mindenesetre nagyon rossz üzletet csinált: a megmaradt 8 évnyi büntetése helyett alighanem örök börtön vár rá.

– Az illető vélhetően erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül, ami azt jelenti, hogy a bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik. Ha ez meghaladja a húsz évet, akkor életfogytiglani börtönbüntetést jelent – magyarázta a Borsnak az ügytől független jogász, dr. Vidákovics Béla Zsolt.

Fekete kutyák őrzik

Információink szerint Sz. Károlyt tegnap felébresztették az altatásból. A férfit a büntetés-végrehajtás különleges műveleti egysége – gúnynevükön „fekete kutyák” – őrzik. Az elnevezés onnan származik, hogy ők mindig talpig feketében járnak. Az Sz. Károlyt elfogó rendőröket ma elismerésben részesítik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek