Aktuális

Születési súlyára fogyott a kis Kiara

G. J.

Létrehozva: 2019.02.20.

Az anya erősen manipulatív személyiség, férjét is befolyásolta, de másfél éves kislányuk haláláért az apa is felelős. A kis Kiara halálakor csu­pán annyit nyomott, mint amikor meglátta a napvilágot.

Forrás: Bors

Másodfokon helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla a gyöngyösi éheztető szü­lők korábbi ítéletét. Az apa jogerősen 15 évet, az anya 18 év börtönt kapott. A másodfokú tanács új szakértőket rendelt ki, akik egyetértésben arra jutottak, hogy a 18 hónapos Kiarának nem volt semmiféle anyagcsere-betegsége, ami felmentené a szülőket. A gyermek halálának az oka kiszáradás és súlyos alultápláltság volt. Megdöbbentő tény: halála idején születési súlyára fogyott le.

Az anyának, J. Médeának kevert személyiségzavara van, de nem olyan mértékű, hogy ne lett volna tisztában a következményekkel.

A bíró szerint a gyereket 2015 jú­niusától 2016 májusáig egyáltalán nem látta orvos, annak ellenére, hogy előtte a kórházban alultápláltságot és fehérjehiányt állapítottak meg nála. A bíró szerint mindkét szü­lő külön-külön megszegte a kötelességét. Korábban K. Gusztáv azzal védekezett, hogy ő abban a hiszemben volt, hogy felesége rendesen eteti a kislányt. Azonban a bíró szerint az apának észre kellett volna vennie, hogy az anya nem látja el megfelelően a gyereket, és kötelessége lett volna közbeavatkozni.

Az apa védője, dr. Magyar György szerint a büntetés kiemelkedően magas, ennek üzenete van a társadalom számára.

– Azonban védencemmel kapcsolatban enyhítő körülményként figyelembe kellett volna venni, hogy az anya erősen manipulatív személyiség, Gusztit is sikerült befolyásolnia. Továbbra is úgy látom, hogy az apa büntetése túlzott mértékű az anyáéhoz képest, ezért a Kúriához visszük az ügyet – mondta az ügyvéd.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek