Aktuális

Gyöngyösi horrorszülők: "Kiarát három óránként etettük"

Bors

Létrehozva: 2016.05.26.

<p>Az egész országot megrázta, mikor kiderült, a másfél éves Kiara gyakorlatilag éhen halt, mert szülei nem etették. Édesanyja, Médea először szólalt meg a tragédia óta, azt állítja, a pici lány 3 óránként evett, mint bármelyik másik baba.</p>

Félrenyelhette az ételt – ez okozta a másfél éves Kiara halálát, legalábbis az édesanyja, Janotik Médea szerint, aki először a Storynak szólalt meg azóta, mióta napvilágot látott, Gyöngyösön éhen halt egy másfél éves kislány.

A szülőket, mint a Bors is megírta, gondatlanságból elkövetett emberüléssel gyanúsítják, mindkettejüket őrizetbe vették majd előzetes letartóztatásba helyezték egy hete. Még ezelőtt adott az édesanya interjút a magazinnak.

– Otthon, a karjaimban halt meg a kislányom – mesélte sírva Médea. – Előző este az apja még levágta a pici körmét, Kiara boldogan nevetgélt. Reggelire rizstejet kapott, majdnem az egészet megette már, amikor ellökte magától az üveget, és levegő iután kezdett kapkodni. Láttam, csak úgy lüktetett a nyaki ütőere az erőlködéstől. Aztán megállt a kis szíve. Pánikba estem, újra kellett élesztenem a gyerekemet, ilyenkor minden másodperc számít! Tudtam, mert kitanítottak rá, négy percem van legföljebb, utána jóvátehetetlenül károsodik az agy. Elkezdtem a szívmasszázst, számoltam, tíz kompresszió, egy légbefúvás… És újra. Vívódtam közben, kiabáljak-e a szomszéd szobában alvó páromnak, Gusztinak, vagy inkább a mentőket hívjam? - idézte fel a tragédia pillanatait az anya.

Végül egyiket sem tette: sem a mentőknek, sem a férfinak nem szólt.

– Hangosan bíztattam magam: te vagy az anyja, nem adhatod fel… Több, mint egy órán keresztül próbáltam újraéleszteni Kiarát, ám hiába könyörögtem neki, hogy ébredjen fel. Nem tudtam megmenteni. A kicsi testét ráraktam a mérlegre, négy és fél kilót mutatott… – folytatta az anya.

Amikor felfogta, hogy képtelen Kiarát életre kelteni, leroskadt a székre. Továbbra is szorosan ölelte a gyereket, és csak úgy záporoztak a könnyei a magazin szerint. Erre a zokogásra ébredt fel Guszti, akinek Médea csak annyit tudott mondani: Kiara meghalt. A férfi magához ölelte a gyerekét, sírva szólongatta, a fejecskéje azonban élettelenül félrehanyatlott. Reggel nyolc óra volt már.

– Visszavettem a karomba a kislányomat, majd Guszti elkérte tőlem. Hol az egyikünk, hol a másikunk ölelte. Órák teltek el így – mondta Médea. A zokogó szülők a kiságyba fektették az élettelen testet, betakargatták, mintha csak aludna. Nővére, Kincső is azt hitte, húga csak alszik, még a kezét is megsimogatta. – Majd fölhívtuk anyámat, jöjjön át, vigye el magához a nagyobbik gyereket, hogy el ne vegye tőlünk a gyámügy.

A család ez után csak fél három körül értesítette a mentőket. A szülők egyébként azért rettegtek ennyire a gyámügytől, mert korábban már meggyűlt a hatósággal a bajuk. A nagyobbik lány ugyanis egy MCAD nevű anyagcsere betegségben szenvedett , másfél éves koráig ő sem hízott, de 4 éves korára utolérte kortársait.

– Sejtettük, ugyanaz lehet a baja a kis Kiarának is. Ő 3250 grammal jött világra, egy hónapos volt, mikor feltűnt, hogy nem hízik, ezért a háziorvossal egyeztetve ugyanazt a terápiát kapta, mint korábban a nővére – magyarázta Médea, aki azt állította a lapnak, hogy a védőnőjük annak idején betelefonált a kórházi orvosoknak: úgy kezeljék Kincsőt, hogy otthon éheztetik, pedig az anya szerint csak beteg volt. Az anya szerint a védőnővel az orvos is elégedetlen volt és javasolta a családnak, cseréljék le. Emiatt volt az, hogy többet nem engedték be a lakásba, igaz, nem is kerestek másikat.

Mindent megtettünk, hogy Kiara hízzon, három óránként kapott enni. Most már tudom, nagyot hibáztunk, hogy november óta nem vittük orvoshoz. A kislányunk akkor még hét kiló volt, és hat védőoltást is megkapott. Arra vártunk csak, hogy kicsit megerősödjön. Mert ha kiderül, hogy ennyire lefogyott, biztosan elvették volna tőlünk – mondta.

A lap szerint a történtek miatt a szülők teljesen összeroskadtak. Bár ártatlannak vallják magukat, tudják, hogy hosszú évekre börtönbe kerülhetnek.

– Képtelenségek jelentek meg rólunk. Miért éheztettük volna az egyik gyerekünket, mikor a másik majd kicsattan az egészségtől? – vette át a szót a kőfaragóként dolgozó apa, aki szerint Kiara félrenyelhetett egy kekszet, fulladás okozhatta a halálát.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714055419
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714055419
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154686_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160487_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Vége a szappanoperának: ő lesz a Barcelona vezetőedzője a következő idényben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159231_auto_resized.jpg
ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162187_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Schiffer András: „A jogállamiságot pontosan az Európai Unió rúgja fel azzal, hogy pörölykalapácsként használja a szerveit a Magyarország elleni geopolitikai küzdelemben” (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714055419
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714055419
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162376_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nekem központban kell lennem” – a Next Top Model Hungary sztárja a terveiről vallott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153682_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Édes fotó: így tartja ölében újszülött testvérét Szegedi Fecsó kisfia

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra