1. főétel
Hozzávalók (4 adag):
75 dkg krumpli
25 dkg füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 db közepes paradicsom
1 db nagy zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 kk őrölt köménymag
1 kk fekete bors (őrölt)
1 tk só
4 evőkanál étolaj
1 l víz
Elkészítés (40 perc): az apróra vágott hagymát dinszteljük meg az olajon, szórjuk bele a fűszereket, és kevergetve pirítsuk, míg illatozni kezd. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, öntsünk rá 2 dl vizet, és lefedve főzzük szét benne a paradicsomot és a paprikát. Keverjük hozzá a kockára vágott krumplit, öntsük alá a maradék vizet, sózzuk meg és kezdjük el főzni. Húsz perc múlva adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, és ezzel főzzük még 10 percig. TIPP: kínálhatjuk tejföllel vagy ecetes savanyúsággal, de mindenképpen adjunk hozzá ropogós, friss fehér kenyeret.
2. főétel
Hozzávalók (4 adag):
60 dkg borjúkaraj
A páchoz:
1 ek só
1 tk rózsa- és feketebors-keverék durvára törve
1 tk rozmaring
3 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
5 dkg vaj
1 citrom leve
Elkészítés (2 óra): a csont nélküli karajt lehártyázzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, és bedörzsöljük vele a húst, majd legalább egy óráig állni hagyjuk a hűtőben. Egy száraz serpenyőben a hús minden oldalát körbesütjük, majd egy tepsibe tesszük, és meglocsoljuk a citromos olvasztott vajjal. Ezután 160 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készül el – akkor jó, ha a hús közepe halvány rózsaszínű.
3. főétel
Hozzávalók (4 adag):
50 dkg borjúmirigy
5 dkg vaj
5-6 darab friss zsályalevél
1 dl száraz fehérbor
1 citrom
1 tk friss kakukkfűlevél
1 gerezd fokhagyma
4 db koktélparadicsom
1 tk só
1 kk bors
Elkészítés (40 perc): a borjúmirigyet lehártyázzuk. Elkezdjük pirítani a vajon, hozzáadva a zúzott fokhagymát és a meghámozott, kissé összetört paradicsomot. Aláöntjük a bort, és kevergetve elforraljuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon. Megsózzuk, rászórjuk a fűszereket, meglocsoljuk a citromlével, és aranysárgára pirítjuk. A zsályát apróra vágjuk, és a végén keverjük hozzá.
Köret
Elkészítés (30 perc): A krumplit megfőzzük, összetörjük, megsózzuk ízlés szerint, és vajjal simára keverjük.
A menüvel kapcsolatos interjú Pohner Ádámmal ide kattintva olvasható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.