Aktuális

Ezt ki hitte volna: Karácsony szerint nem náci az, aki zsidókat listázna

Bors

Létrehozva: 2019.02.06.

A főpolgármester-jelöltségért zajló baloldali előválasztás győztese, Karácsony Gergely volt a Hír TV kedd esti műsorának vendége. Azt állította: nem tud a műsorvezető olyat idézni, amikor azt mondta volna, hogy nem működne együtt a Jobbikkal. Földi-Kovács Andrea erre felidézte: 2017. októberében azt nyilatkozta, a Jobbikon kívül mindenkivel tárgyalna, később pedig azt mondta, az általa elképzelt ellenzéki együttműködésben nincs helye a Jobbiknak, figyelembe kell venni, hogy a szövetséges pártok mit gondolnak a világról.

A párbeszédes politikus szerint a Mi Hazánk mozgalom elvitte a legtöbb vállalhatatlan figurát a Jobbikból. Karácsony azt is elutasította, hogy a korábban a zsidó származású országgyűlési képviselőket listázni kívánó Gyöngyösi Mártont nácinak nevezze, úgy fogalmazott, Gyöngyösi ezen javaslata „önmagában nem nácizmus”. Szerinte a Jobbik ma próbál „megszabadulni a múlt ballasztjaitól”, Gyöngyösi ma már nem zsidózik. 

A botrányos mondatok 2012-ben, a parlamentben hagyták el Gyöngyösi Márton száját. A gázai konfliktus kapcsán, a Jobbik külpolitikai szakértőjeként, a külügyminisztert interpellálva a következőket mondta: Itt lenne az ideje annak, "hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak".

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek