Aktuális

Családanya videózta le a malacát hágó Misi bácsit

R. K.

2019. február 16. szombat 04:00

Miska bácsit a szomszéd azon kapta, hogy a kecskéivel és a malacával is megpróbál fajtalankodni. Utóbbiról videó is készült.

Rég nem láttak akkora felfordulást az egyik Pest me­gyei településen, mint amekkorát tegnap délelőtt. A helyi állatvédő alapítványhoz ugyanis a mi­nap bejelentés érkezett: egy idős férfi ocsmány dolgokat művel az állataival.

Kis cetlin árulta vonzalma tárgyát

Egy, a szomszédban élő édesanya a Borsnak elmondta: amikor a múlt héten egyik nap kinézett az erkélyéről, sokkolta, amit látott.

– Nem hittem a szememnek: a szomszédunk a kecskéit kergette, és szó szerint megpróbál­ta magáévá tenni őket. Értesítettem az állatvédőket, de bizonyítékra volt szükségük, hogy lépni tudjanak. Mit ad Isten, másnap az erkélyre kilépve azt látom, hogy az idős férfi lógó nyelvvel a jó kétmázsás disznóját próbálja becserkészni. Az a legszomorúbb, hogy sikerrel is járt. Döbbenetes és gusztustalan látvány volt – fakadt ki az anyuka.

A Bors munkatársai is jelen voltak pénteken, amikor a hatóságok felelősségre vonták a fajtalankodó férfit. Délelőtt rendőrök, polgárőrök, a helyi jegyző és az állatvédők csöngettek be az igencsak lelakott portára. A kaput a megdöbbent Miska bácsi nyitotta ki, aki a kerítésére aggatott felhívás szerint éppen árulta az erőszaknak kitett hízóját.

Elszállították az összes jószágát

A 75 éves tulajdonossal azonnal ismertették a vádakat, amiken jót kacarászott, és aljas koholmánynak nevezte azokat. A Borsnak meg is indokolta, hogy miért:

– A szomszédaim mindössze csak irigyek rám, mert sok álla­tom van, akiket tisztességesen tartok. Ezért jelentettek fel. Egyébként is mit keresnek itt? Visszajött a régi rendszer, hogy el akar­ják vinni a jószágaimat? Előbb kö­töm fel magam, mintsem hagyjam ezt! – fakadt ki Miska bácsi. A nyugdíjas férfi négy kecskét, két kutyát, egy hízót és egy ereje teljében lévő lovat tartott a portáján engedélyek és ol­tá­sok nélkül, óriási szeméthalmok között. A ló­val alaposan ­meg­gyűlt az állatvédők baja, csak hosszas próbálkozás után tudták a szállítóautóba terelni.

Az idős férfihoz rokonok is érkeztek, akik a védelmére keltek, de a Bors által megszerzett felvételek alapján a helyzet teljesen egyértelmű. A gyomorforgató képsorokon jól látszik: Miska bácsi megpróbálja megerőszakolni a jó kétmázsás, Pötyi névre hallgató, szerencsétlen disznót. A Bors munkatársa szembesítette is az idős férfit a felvétellel, de szerinte azt manipulálták.

Feljelentették az állatvédők a gazdát

Sosem volt normális az öreg, de ez mindenen túlmegy. Igazi bo­lond, a település szégyene, aki felháborító módon tartja az állatait. Csak be kell nézni a portájára, micsoda mocsok és bűz van ott – fakadt ki a környékről összegyűltek közül egy közelben lakó férfi. És hogy a szégyenen és a megvetésen kívül mi vár majd Miska bácsira? Erről az állatvédők vezetője, Zsófia nyilatkozott a Borsnak:

– Az állatokat egytől egyig elkoboztuk, és Pötyivel együtt biztonságos helyre vittük, ahol megfelelő állapotba hozzuk őket. A gyanúsított ellen feljelentést tettünk a rendőr­ségen és az önkormányzatnál. A többi között állatkínzás és szeméremsértés miatt is felelnie kell majd. Miska bácsi Pötyi malac el­szállítása után megtörten ült a portája előtt a kis székén. Szemmel láthatóan egyáltalán nem értette, mi is a baj valójában ez­zel az egésszel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A bukott Jakab Péter szétveri a Jobbik maradékát, a tehetetlen új elnök csak nézi

vg.hu

Itt az oroszok gránátvető robotkutyája - videó

borsonline.hu

„Börtönbe is zárhatnak, akkor is bebizonyítom” - újabb fejlemények Babicsek Bernát tragédiájáról

mandiner.hu

Nem takarékosságból vetik be a bringás mentőket – Győrfi Pál részleteket is elárult a Mandinernek

ripost.hu

Brutális fotók: Súlyosan bántalmazták Gáspár Győző kamuszeretőjét

mandiner.hu

Ezek lesznek az emberiség utolsó szelfijei

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 16.: a Mérleg sorsa jó fordulatot vesz, a Halak rendet tesz a lelkében

borsonline.hu

Hatalmas erőkkel vonult a rendőrség a bevásárlóközponthoz, lezárták a környéket: egy férfi holttestére bukkantak

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Sziget fesztiválon

borsonline.hu

Kiderült, ki a gyanúsítottja a VV Anett drámájába fulladt szeánsznak

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: így spórolhatnak a feltöltőkártyás áramvásárlók

Dráma

Harmadik születésnapján derült ki a tündéri kislányról, hogy halálos beteg