Aktuális

A végsőkig küzdött az anya, akinek a figyelmetlen orvosok csonkították meg családját

Bors

Létrehozva: 2019.02.04.

Terry Hickson csupán egyszer láthatta újszülött gyermekét halála előtt.

Forrás: Facebook

A 44 éves liverpooli férfit gyomorfájdalommal szállították az Arrowe Park kórházba 2012-ben, ám ott rossz gyógyszer adtak neki, ami később gyötrelmes halálához vezetett. Erős fájdalmait az orvosok szerint súlyos veseköve okozta, melytől sérv alakult ki nála, és a tüdeje is megtelt váladékkal, így azonnal megműtötték.

Posted by Louise Hickson on Saturday, December 8, 2012

Hickson és szeretett felesége, Louise épp gyermeket vártak. Az asszony már terhessége végén járt, amikor férje kórházba került, így az apa nélkül kellett megszülnie fiúkat. Annak ellenére, hogy az orvosok szerint rutin műtét volt az akkor már családapa vesekővének eltávolítása, Hickson állapota egyre csak romlott. Végül kénytelenek voltak mesterséges kómába altatni, hogy szervezetének több energiája legyen a gyógyulásra összpontosítani.

– Felébresztették, hogy megmutathassam neki gyermekünket, Xandert. Odavittem egészen közel hozzá, hogy láthassa, megérinthesse. Először mosolygott, de aztán hirtelen elkapta a karomat. Az üvöltötte, hogy menjünk ki onnan. Az orvosok nyugtattak, hogy nem tudta mit beszél a sok gyógyszertől amit kap – emlékezett vissza utolsó találkozásukra a gyászoló özvegy.

Father saw newborn son once before he died due to bungling hospital

Terry Hickson, 44, from Liverpool, held son Xander once before his death Widow Louise, 32, has been in a five year battle with hospital over blunders Medics failed to give him correct medication and he died of cardiac arrest A mother has hit out at the hospital where her husband died aged 44 after being able to hold his newborn son just one time.

Két nap múlva telefonáltak az aggódó anyának, hogy férje szívelégtelenségben meghalt. A boncolást követően derült csak ki, hogy a gyógyszer melyet kapott egy hatalmas vérrögöt okozott a férfinál, amely a lábától egészen a szívéig vándorolt és ott elzárt egy eret. Az igazságügyi kórboncnok szerint a kórház dolgozói sorozatosan hibákat követtek, melyek a fiatal férfi halálához vezettek. Az orvosoknak tudnia kellett volna, hogy milyen kockázattal jár egyes műtétek után különböző gyógyszerek beadása, de nem vették figyelembe a vérrög kialakulásának eshetőségét.

Louise Hickson férje halála után mély depresszióba zuhant, mely már folyamatos fizikai fájdalom formájában is megjelent nála. Erősnek kellett maradnia, hiszen újszülött kisfiának, és másik három gyermekének nagyon nagy szükség volt édesanyjukra. Végül megpróbált talpraállni, majd beperelte a kórházat, amiért figyelmetlenségükkel megcsonkították családját.

Posted by Louise Hickson on Saturday, May 5, 2012

Öt év után a klinika végre elismerte felelősségét Terry Hickson halálában, így ötvenmillió forintnyi kártérítést ítélt meg a bíróság a gyászoló asszony javára. Louise Hickson mindössze annyit szeretett volna elérni, hogy a kórház vállalja a felelősséget férje haláláért és kérjen tőlük bocsánatot. Most, hogy végre ez megtörtént, lezárhatják a szomorú múltat és új életet kezdhetnek, csak a szépre emlékezve.

– Borzasztóan sajnáljuk a tragédiát, ami a Hickson családot sújtotta és mélyen bánjuk a hibáinkat. Ez a szörnyű orvosi tévedés 2012-ben történt, azóta sokat fejlődött és javult kórházunk színvonala – tudatta az Arrowe Park Hospital.

Posted by Louise Hickson on Friday, May 4, 2018

(via DailyMail)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek