Aktuális

Születésekor kicsúszott a csecsemő agya a koponyájából, a rémült anya saját kezével tuszkolta vissza 18+

Bors

Létrehozva: 2019.01.30.

April Hinson elképzelhetetlen szörnyűségeket élt át szülés közben. És utána is.

Az ohiói orvosok idejében, a magzat 10 hetes korában jelezték, hogy a fejlődés során súlyos rendellenességek alakultak ki, de a nő ezzel nem akart foglalkozni, mindenképpen meg szerette volna tartani gyermekét. Szeretett volna kislányának, Sianna Fryenek adni egy esélyt az életre. Szülés után néhány perccel viszont valódi rémálommá vált körülötte minden.

A gyermek Anenkefália nevű súlyos genetikai rendellenességgel született, és egy hatalmas lyuk tátongott a tarkójánál. Hinsont még a terhessége alatt figyelmeztette a nőgyógyásza, hogy a magzata hamarosan elhal méhében, de a reménykedő anya folyamatosan érezte, hogy a kislány odabent mocorog, és elszántan küzd az életéért.

Anenkefália

Az ebben a betegségben szenvedő gyerekeknél csak az egyik agytörzsük fejlődik ki. Az anenkefáliában szenvedők nem képesek gondolkodni, az érzelmeket kifejezni, de például nem is hallanak, nem beszélnek, járni sem képesek, éhségérzetük sincs. Ez minden tízezredik gyermeket érintő betegség, de a legtöbb így megszületett csecsemő nem sokkal a világra jövetele után elhunyt.

Várandóssága 38. hetében, 2016. március 13-án elfolyt Hinson magzatvize. Az orvosok nem merték megkockáztatni a természetes szülést, hiszen ez az anya életét is súlyosan veszélyeztette volna. A kislányt így császérmetszéssel segítették a világra, de ahogy az orvosok azt már előrevetítették, műtét közben a csecsemő életét veszítette.

Amikor Sianna apró testét kiemelték az anyja hasából, az újszülött agya egyszerűen kicsúszott a koponyáján tátongó nyíláson. Hinson először annyira megrémült a látványtól, hogy saját kezével kezdte el visszatuszkolni azt a lánya koponyájába.

– Túl aprócska volt az agya, és folyamatosan kicsúszott a koponyájából. Furcsa, de egyáltalán nem éreztem szégyent, azért mert vissza kell tennem az agyát a koponyájába. Először tényleg megrémültem, de a nővérek nagyon kedvesek voltak, segítettek, és bekötötték a nyílást – mesélte az édesanya, aki hosszú évekig képtelen volt beszélni a szülés körülményeiről.

Mum had to SCOOP up her baby's brain and put it back in her skull after she died during childbirth

A HEARTBROKEN mum had to scoop her baby's brain back into her tiny skull just moments after she died during childbirth. April Hinson, 38, was told her daughter had died just before medics performed a C-section.

Hinson azóta minden évben a lufit visz gyermeke sírjára, így megemlékezvén a születésnapjáról, ami egyben a halála napja is volt. 

A történtek után sem bánja, hogy nem az abortuszt választotta, amikor az orvosai azt javasolták. Azért állt ki végül történetével a nyilvánosság elé, mert úgy érzi, méltánytalanul kevés figyelem jut az Anenkefáliában szenvedő gyermekeknek.

Mint mondja, minden eset más, van aki évekig is életben marad, mások magzatkorukban meghalnak, viszont senki sem támogatja a szülőket ezekben a borzasztóan nehéz időkben. Ezek a családok szégyenkezve, elvonultan élnek a gyermekeik szükségletei miatt kialakított steril otthonuk fogságában. Sokan még saját rokonaikat sem tudják meglátogatni, illetve vendégeket fogadni.  

Most szeretné tudatni sorstársaival, hogy nincsenek egyedül, és nem kell szégyellniük gyermeküket, annak betegségét, hiszen mindenkinek jár egy esély az életre. 

(via The Sun)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek