Aktuális

Szabad tüdővel merült a jégkoporsóba Tibor

G. J.

2019. január 15. kedd 04:10

Saját tavában, a jég alatt lelte halálát Sz. Tibor, az Élet Iskola alapítója. Mozgalmát 18 ezren követték az interneten: az ember, az állat és a növények harmóniáját hirdette.

A Somogy megyei Bárdudvarnokon értetlenül állnak Sz. Tibor halála előtt. Többen azt mondták róla: úgy fogta fel az életet, mintha csak játék volna. Különc figurának tartották a környéken, de mindenki tisztelettel beszél róla. Tibor 20 évvel ezelőtt költözött a faluba, megvett egy többhektáros, mocsaras területet, és ott alakította ki a birtokát. Saját konyhakertjében termesztett növényeket, és az állatait is sza­badon tartotta. Üzletemberből lett az úgynevezett permakultúra elkötelezett híve, a feleségével együtt eldöntötték, hogy vidéken akarják felnevelni három lányukat, teljes szimbiózisban a természettel.

– Az volt a célja, hogy minél többen álljanak fel a számítógéptől és éljenek a természetben, mert ott zajlik a valódi élet. A vidéki életet népszerűsítette, hogy lépjünk ki a kizsákmányoló fogyasztói társadalomból, és éljünk teljes összhangban a természettel – foglalta össze elveit Tibor egyik jóbarátja.

Az Élet Iskola nevű Face­book-oldalát 18 ezren követték, és sokan ki is jártak hozzá bárdudvarnoki birtokára, akik életmódot akartak váltani. Saját 1 hektáros tavában telente is gyakran megmártózott, vasárnap is alámerült egy társával, de sajnos ő már nem tudott feljönni. A tűz­oltók a léktől 28 méterre találtak rá a holttestére. Tibor szabad tüdővel úszott a jég alá, nem volt rajta biztosítókötél.

– Ketten merültek a jég alá, de csak egyikük tudott feljönni, ő kért segítséget. A búvárok biztosítókötél segítségével alámerültek, a léktől sugár alakú körökben vizsgálták át a területet, körülbelül 28 méterre ta­lálták meg a holttestet – mondta lapunknak a Kötél Egyesület munkatársa. Egyelőre nem tudják, mi okozta a halálát, lehet hirtelen szívgörcs vagy akár az is, hogy a jég alatt elsodródott, és nem talált vissza a lékhez időben. Úgy tudjuk, a rendőrség az idegenkezűséget kizárta. Feleségét, Tündét sikerült utol­érnünk, de fájdalmában nem akart nyilatkozni férje halálával kapcsolatban.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

800 katona halt meg egy őrült tábornok miatt

magyarnemzet.hu

Tömeghisztériát okozott Tom Cruise Erzsébet királynő születésnapján

borsonline.hu

Kitálalt a magyar pornós: ennyi pénzt kapott az első análszexért

vg.hu

Elkezdték az azovsztali sebesültek elszállítását

life.hu

Kivételes pillanat: Voksán Virág először mutatta meg szerelmét - Fotó

hirtv.hu

Álló sorba csapódott egy kamion

boon.hu

Harry Herceg hatalmasat villantott, ezen pörög az egész internet

travelo.hu

Hófehér kúpházak faluja - Felfedeztük a pugliai Alberobellót

borsonline.hu

A betegágyán árulta el utolsó kívánságát ifjabb Fekete László elhunyt édesanyja

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Kedden minden kiderül a földönkívüliekről, állítja a Pentagon

További cikkek

Jóslat

Szomorú jövőt jósol januárban a celebvilágnak egy boszorkány: Az első jóslat beigazolódott

Horror

Kalapáccsal vert agyon egy nagymamát és egy hétéves kisfiút a tini