Aktuális

Súlyosan megsérült egy 11 éves kislány a tűzijátéktól

G. J.

Létrehozva: 2019.01.03.

Hiába a figyelmeztetés, több súlyos balesetet okozott szilveszterkor a petárda és a tűzijáték. Győrben egy 11 éves kislány sérült meg súlyosan mások felelőtlensége miatt.

Forrás: Grafika: Pintér Péter

Egy rosszul működtetett tűzijáték okozott balesetet Győrben, a Virágpiac tér és az Aradi vértanúk útja sarkán január elsején negyed egykor. Egy 11 éves kislány mellett robbantották fel a tűzijátékot.

A gyerek a mentőszolgálat tájékoztatása szerint súlyos, de nem életveszélyes sé­rüléseket szenvedett, azonnal kórházba kellett vinni. Érdeklőd­tünk az állapotáról a győri Petz Aladár kórházban, de lapzártánkig nem válaszoltak arra, hogy a gyermeket bent kellett-e tartani. Az eset körülményeit a győ­ri rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja. 

Kiskunhalason rakétával lőttek be egy lakótelepi lakás csukott ablakán. Szerencsére akkor éppen senki nem volt a helyiség­ben, így sérülés nem történt. A lakó az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy a másik szobában nézték a tévét, amikor csattanást hallottak. A rakéta átszakította a negyedik emeleti ablakon leengedett műanyag redőnyt, és át­törte a dupla üveget is. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia.

A városban egyébként korábban az önkormányzat rendeletben tiltotta be a rakétázást, úgy tű­nik, hiába. 

Idén további négy embert kellett súlyos petárdasérülésekkel kórházba szállítani. Egy 17 éves gyórói lány kezében már 28-án felrobbant egy, róla kiderült, hogy egy külföldi weboldalról rendelte a robbanószert, a laká­sán pedig további tizenkét petárdát találtak.

Másnap egy újrónafői férfit kellett kórházba vinni hasonló sérülésekkel, a 47 éves férfi bal kezében robbant fel a petárda, míg 31-én egy győri férfi dobta el későn a pirotechnikai eszközt, neki is súlyosan roncsolódott a keze. Egy 81 éves asszony pedig csak fel akarta szedni az utcára dobott, szemétnek gondolt petárdát, amely a kezében robbant fel. Két ujját letépte a detonáció, hiába műtötték meg, a roncsolódás visszafordíthatatlan volt. Minden esetben rendőrségi eljárás indult. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek