Aktuális

Mit titkol a halálra gázolt lány barátja?

F. Zs., B. B.

Létrehozva: 2019.01.05.

Az M3-ason halálra gázolt és cserbenhagyott Böröcz Kata életének utolsó pillanatait egyetlen ember, a szerelme ismeri. Ő azonban öt napja még csak fel sem hívta Kata édesanyját. Mi nyomja a lelkét?

A Tankcsapda zenekar 25 éves rajongóját ütötte el egy fiatalember az M3-as autópályán. Kata épp kedvenc együttese koncertjéről tartott hazafelé, a barátja, L. Zoltán vezetett, majd valamin összevesztek, a lány kiszállt a kocsiból és gyalogolni kezdett az autópályán. Ekkor ütötte el a 20 éves V. Martin, aki segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A férfi ellen eljárás indult, nem helyezték előzetes letartóztatásba.

Csak másnap értesült a balesetről az anya

A lány édesanyja, Szilágyi Anikó megindító őszinteséggel beszélt lapunknak az utolsó közös koncertjükről.

– Négyen mentünk a buliba, Kata, a két testvére és én. Na­gyon jól éreztük magunkat, a lányom azonban hamarabb hazaindult, mint mi, mert jött érte a barátja. Mi hárman a szórakozóhelyen maradtunk, majd egy egészen más úton mentünk haza – mondta az édesanya, aki a balesetről csak másnap délután értesült, addig senki sem hívta fel, hogy baj van.

Azóta annyit tudott meg, hogy nem a Tankcsapda zenekar találta meg a lányát az út szélén, hanem egy másik autós. Ő félreállt elakadásjelzővel, ekkor ért oda a zenekari kisbusz, amelyen Sidlovics Gábor gitároson kívül Lukács László frontember és biztonsági em­berek utaztak. Sidlovics és egy biztonsági ember kiszállt, hogy segíthetnek-e, először nem ismerték meg Katát, de egyikük meglátta a csuklóján a Tankcsapda-koncert karszalagját. Akkor jöttek rá, hogy ki fek­szik ott.

„Neki kellene felemelnie a telefont”

Amikor Anikót arról kérdeztük, tudja-e már, hogy tulajdonképpen min vesztek össze, aminek ilyen súlyos tragédia lett a kö­vetkezménye, megdöbbentő vá­laszt ad.

– A mai napig nem tudom. Nem hívott azon az éjszakán sem, amikor már tudnia kellett, hogy mi történt, és nem hívott azóta sem. Pedig azt gondolom, hogy neki kellene felemelnie a telefont – tette hozzá a gyászoló édesanya, aki próbál erős maradni ebben az elviselhetetlen helyzetben is.

– Van még két gyermekem. Nem omolhatok össze, nem engedhetem el magam. Élnem, élnünk  kell tovább, valahogy… Nem haragszom a gázoló fiúra, ez az egész egy katasztrófa volt. Minden szereplője rosszkor volt rossz helyen. Nincs hibás. Megtörtént, és nekünk, mindany­nyiunknak mostantól ezzel együtt kell élnünk. A harag nem segít, nem hozza vissza a gyermekemet.

Hibáztatják a lány szerelmét az ismerősök

Kata szerelme, L. Zoltán egy rövid üzenetben búcsúzik a Faceboo­kon kedvesétől: „Nyuszipuszi örökre a szívembe zártalak, lelkem kettészakadt, nem tudom felfogni, hogy elmentél, nagyon nagyon szeretlek, szerettelek és örökké szeretni foglak!” A fiatalember tegnap nem reagált megkeresésünkre.

A bejegyzése alatt megjelent hozzászólásokból kiderül, hogy nem csak Kata édesanyja vár tőle magyarázatot, mások egyenesen őt hibáztatják a tragédiáért.

„Sírba tetted, szégyelld magad!” – írta egy nő, azonban sokan védelmükbe vették Zoltánt, mondván: nem ő a hibás, hiszen Kata bezárta őt a kocsijába, mielőtt elindult volna végzetes sétájára.  

A Borsnak korábban a gázoló, V. Martin nagyapja azt mondta, hogy unokája sokkos állapotban ért haza, és mindenképp feladta volna magát a rendőrségen. Pénteken a család már nem akart nyilatkozni. Bakó Csaba, a Tankcsapda zenekar sajtófőnöke lapunknak azt mondta: egy régi, hűséges rajongójukat vesztették el. Kata nem csak a koncertjeikre járt, de gyakran ellátogatott a dedikálásokra is. A zenekart mélyen megrázta Kata halála. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179235_auto_resized.jpg
origo.hu

Letartóztatták Varga Viktorékat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27629_resized.jpg?avcount=1714558512
origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178615_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177821_auto_resized.jpg
vg.hu

Példátlan támadás: Oroszország elzárt egy NATO-várost a légiközlekedéstől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178777_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megsemmisítő csapást mértek az oroszok Ukrajna egyik legfontosabb parancsnokságára Odesszában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170427_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott a titok: ezt teszik Sarolta hercegnővel az osztálytársai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178554_auto_resized.jpg
astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714558512
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178948_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Élete csatája ez!!" –így van most Matyi, az egri áramütés áldozata

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/oxDbSUsBzxkHMZeq9rCIxd0_LFfxx2YbcltvExtKif0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ5OTFmYjJiMjE4ZjRkNjk5ODUzOGVhZjY4ZTcyYTky.jpg
Lángok

Dráma Borsodban: ablakon kidobva mentette meg csecsemője életét egy édesanya

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/7RaMZBdF90VOM-fiSscHBl1WdhvuSsellEVxpnmu7ec/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMWQwNWNjZTYyMzQ5ZDNiOTBkMGE2MGRhOTMwYjc4.jpg
Retró

Örökzöld Beatrice sláger, virsli, munkaszünet, és még sok minden: ilyenek voltak a május 1-jei felvonulások – galéria