Aktuális

Kalandosan él Juhász Árpád

Gergely Gábor

Létrehozva: 2019.01.15.

Egy híján hatvan évvel ezelőtt tette be a lábát a televízió egykori székházába a világutazó geológus, azóta ejti ámulatba a tévénézőket.

Forrás: Facebook

Filmjei segítségével eljuthattunk a földgolyó ismert és ismeretlen területeire. Juhász Árpád izgalmas filmjeit ma is láthatjuk a televíziós csatornákon. Nyolcvannegyedik életévét tapossa, de nem lankad. Készíti a következő moziját, mert sok mindent nem mutatott még meg a közönségnek.

– Veszélyes helyzetek sokszor tarkították a forgatásainkat – mondta a Borsnak –, egyszer például a trópusi őserdőben ráléptem egy „faágra”, mint ki­derült, az ág egy zöld mamba volt, amelynek mérge rendkívül erős idegmérget tartalmaz. Peruhoz kapcsolódik a legizgalmasabb és egyben legveszélyesebb emléke. 1988-ban belecsöppentek a hegyi indiánok felkelésébe, ahonnan a helyi rendőrség szabadította ki a magyar stábot. – Egy második világháborúból megmentett kis repülőt küldtek értünk. Nem hittünk a szemünknek, amikor landolt a gép. Ajtaja nem volt, az ülések helyén ingatag kempingszékek álltak. Juhász Árpád bejárta a világot. Egyetlen kontinensre nem jutott el, az Antarktiszra, pedig már a Magellán-szorosig eljutott, de nem volt száz dollárja, hogy kifizesse a gépet, amely elröpítette volna a Déli-sarkra.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek