Aktuális

Irataikból tudták csak azonosítani Ádámot és Krisztiánt

Bors

Létrehozva: 2019.01.09.

Brutális motorbalesetben vesztette életét két fiatal magyar mérnök Thaiföldön, amikor egy kisbuszba rohantak. Ádám és Krisztián régóta éltek Bangkokban.

Horrorisztikus balesetről számoltak be a thaiföldi újságok kedden, aminek szereplője két fiatal magyar, B. Krisztián és B. Ádám volt. Ketten ültek a motoron egy forgalmas, bangkoki kereszteződésben, ahol egyenesen belerohantak egy japán férfit szállító kisbuszba. Ádám a helyszínen, Krisztián pedig nem sokkal később, a kórházban hunyt el, míg a japán férfi még mindig életveszélyes állapotban van. 

Japán férfira zuhantak

Helyi hírek szerint a motort a 30 éves Ádám vezette, mögötte ült barátja, és egyben kollégája, a 35 esztendôs Krisztián. A Toyota furgon éppen a főútról akart lekanyarodni, amikor Ádám belerohant a BMW motorral. Az ütközésnek olyan borzalmas ereje volt, hogy a motorral együtt be­zuhantak a furgon ablakán, egy bent ülő japán üzletembernek, Tatsuro Takaokának csapódtak. A rendőrök így találtak rájuk. Ekkor Ádám már nem élt, azonban Krisztián életét még próbálták megmenteni, de hiába. A rendőrök csak a náluk talált holmikból, laptopból és az iratokból tudták azonosítani a két magyar férfit. A furgont vezető Permsak Yainoi volt az egyetlen, aki megúszta a balesetet: azt mondta, hogy a motor hirtelen tűnt fel a láthatáron, szinte reagálni sem volt ideje. Az eset tisztázása érdekében a férfit még többször kihallgatják.

Fiatal mérnök volt

Ádám és Krisztián nem turistaként érkeztek Bangkokba, mindketten kint éltek. Egy utazásszervező cég alkalmazottjaiként dolgoztak, Krisztián mérnökként érkezett az országba: – Sokkolt, amikor megtudtam, hogy Krisztián az egyik áldozat, egy nagyon kedves embernek ismertem meg. Programozóként dolgozott a cégnél, nagyon szerette a munkáját és Magyarországon élő családját – mondta a Borsnak egy gyászoló ismerős. A Bors utolérte Krisztián családját, akik azonban nem kívántak nyilatkozni. Annyit elmondtak, hogy a magyar nagykövetség már kapcsolatba lépett velük. 

Úgy tudjuk, a két férfi egy ideje ismerte egymást, a baleset előtt napjukat is együtt töltötték. – Ádám imádta a motorokat, egyet árult is kint Bangkokban. Ha jól tudom, ezt a BMW-t is márciusban vette. A bangkoki forgalom életveszélyes, de Ádám nem először vezetett benne, nem volt óvatlan sem, elképzelni sem tudom, hogy történhetett ez meg – mondta lapunknak Ádám egyik barátja. 

Kint vette a motort

A helyi zsaruk még több embert meghallgatnak, ugyanis szeretnék biztosan tisztázni, ki vezette a motort. Ehhez még egyszer átnézik majd a kamerafelvételeket. – Pontosan tudnunk kell, ki volt a sofőr és ki az utas. Már felvettük a kapcsolatot a japán és a magyar nagykövetséggel, hogy értesítsék az áldozatok rokonait – mondta a helyi rendőr a Ying Pol a Thai Rath című helyi lapnak. Az újság úgy tudja, hogy a motor Ádámé volt, aki kint vette a járművet. 

A Külügyminisztérium már intézkedik az ügyben: – Magyarország Bangkoki Nagykövetsége haladéktalanul felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal és a balesetben elhunyt magyar állampolgárok hozzátartozóival. A magyar nagykövetség minden lehetséges konzuli segítséget megad a tragédiában érintett hozzátartozóknak az ügyintézésben, illetve folyamatos kapcsolatot tart fent a kórházzal és a thai hatósági szervekkel – tájékoztatták lapunkat. A Bors érdeklődött a két férfi munkaadójánál is, de lapzártánkig nem érkezett válasz a kérdéseinkre. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1713996609
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1713996609
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160570_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147729_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160393_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Óriási a tét Szoboszlaiék számára a Mersey-parti derbin – Everton-Liverpool 21 órától Élőben a Mandineren

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1713996609
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153496_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160161_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Valami készül? Károly burkoltan üzent a rákbeteg Katalinnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159641_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153682_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Édes fotó: így tartja ölében újszülött testvérét Szegedi Fecsó kisfia

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében