Aktuális

Azt szeretné a pár, ha az emberek nem csak mondanák, de értenék is: a szerelem nem ismer határokat

Bors

Létrehozva: 2019.01.10.

Forrás: Instagram

A 26 éves Shane Burcaw gerinc eredetű izomsorvadással született, ami miatt képtelen önmagáról gondoskodni. Sokan szánalommal és aggodalommal néznek rá az utcán, hiszen szerintük bizonyára borzasztó élete van, és soha nem fog magának társat találni. Burcaw azonban három éve boldog párkapcsolatban él. Barátnője, a 25 éves csinos Hannah Aylwarddal már egy éve együtt is laknak, és elmondásuk szerint boldogabbak, mint a legtöbb pár.

Az viszont nagyon bántja őket, hogy sokszor, ha kirándulni vagy csak bevásárolni mennek, az emberek azt hiszik, Aylward a férfi fizetett gondozója vagy a testvére. Szeretnék, ha az emberek nem csak mondanák, de értenék is, hogy a szerelem nem ismer határokat. Ezért a YouTube-on indítottak egy videósorozatot, hogy lemossák magukról a megbélyegzést, és megmutassák, ugyan úgy élnek mint bárki más. Sokan azt sem értik, hogy a fiatal és csinos lány miért Burcawt választotta, de ezeket igyekeznek meg sem hallani. Szerelmük annyira erős, hogy már közös gyermekeket is terveznek.

– Szeretnénk, ha az embereknek normális lenne, hogy egy mozgássérült és egy egészséges ember is alkothat egy párt. A legszomorúbb az, hogy a mai világnézet szerint a fogyatékkal élőkkel ”nem éri meg” vagy egyenesen képtelenség párkapcsolatot létesíteni – mondta Burcaw.

Aylward három évvel ezelőtt látott egy riportot, mely bemutatta Burcaw életét, és valamiért úgy érezte, fel kell őt keresnie. Azonnal megtetszett neki a humora, és úgy gondolta, nagyon aranyos srác. Burcaw bevallotta, csak azért válaszolt a lánynak, mert az egyáltalán nem említette a férfi fogyatékosságát levelében, hanem valóban őrá volt kíváncsi. Kapcsolatukat eleinte üzenetváltásokkal és videóhívásokkal tartották életben, mivel kétezer kilométerre laktak egymástól. A fiatal lány Minnesotában élt Burcaw pedig Pennsylvaniában.

Az első találkozásukkor négy napot töltöttek együtt, hogy jobban megismerjék egymást, és szerelmük lassan bimbózni kezdett. 2018-ban Aylward végleg Pennsylvaniába költözött, ahol még tanulmányait is tudta folytatni, így nem kellett otthagynia az egyetemet.

Most mindennapjaikat a videoblogjuk köti le, mellyel elsősorban Burcaw sorstársainak szeretnének reményt adni, valamint megértetni az emberekkel, hogy nem lehetetlen boldog párkapcsolatot létesíteni a fogyatékossággal élő emberekkel. 

(via Metro)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek