A nagymama receptfüzetéből! Churros, a spanyol fánk

A nagymama receptfüzetéből! Churros, a spanyol fánk

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 20. 11:30
Bors

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (30 darab): 2 dl víz, ½ dl rum, ½  tk só, 2 ek barna cukor, 5 dkg vaj, 25 dkg fehér liszt, 2 tojás, 1/2 tk vaníliakivonat, olaj a sütéshez és barna cukor a tálaláshoz.

Elkészítés:

A vajat a barna cukorral felolvasztjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a sót is, és addig forraljuk, míg homogén folyadékot kapunk. Közben a tojást simára keverjük a vaníliakivonattal és a rummal, majd beleszitáljuk a lisztet, és keverés közben apránként hozzáadjuk a karamellás vizet is, és egynemű tésztát keverünk belőle. Habzsákba töltjük, és a csillag alakú kinyomóval a forró olajba nyomunk belőle 8 cm hosszú csíkokat. Aranybarnára sütjük, lecsöpögtetjük, és barna cukorba hempergetjük. Csokoládéöntettel vagy forró csokival tálaljuk – ebbe mártogatjuk fogyasztás közben.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.