Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (30 darab): 2 dl víz, ½ dl rum, ½ tk só, 2 ek barna cukor, 5 dkg vaj, 25 dkg fehér liszt, 2 tojás, 1/2 tk vaníliakivonat, olaj a sütéshez és barna cukor a tálaláshoz.
Elkészítés:
A vajat a barna cukorral felolvasztjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a sót is, és addig forraljuk, míg homogén folyadékot kapunk. Közben a tojást simára keverjük a vaníliakivonattal és a rummal, majd beleszitáljuk a lisztet, és keverés közben apránként hozzáadjuk a karamellás vizet is, és egynemű tésztát keverünk belőle. Habzsákba töltjük, és a csillag alakú kinyomóval a forró olajba nyomunk belőle 8 cm hosszú csíkokat. Aranybarnára sütjük, lecsöpögtetjük, és barna cukorba hempergetjük. Csokoládéöntettel vagy forró csokival tálaljuk – ebbe mártogatjuk fogyasztás közben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.