Aktuális

Ungár Anikó: 104 évig élnék, mint az édesanyám

K. K.

2018. december 19. szerda 11:00

Szinte hihetetlen, de hazánk legdekoratívabb bűvésze januárban tölti a hetvenedik életévét. Ungár Anikó fiatalokat meghazud­tolóan fitt, amit száznégy esztendős koráig szeretne megőrizni.

A hetven küszöbén álló bűvész rendkívül hálás a szüleinek, akiktől rengeteg önbizalmat kapott.

Ungár Anikó életében mindig is a legfontosabb volt a család, a legfőbb biztonsági háló, amelyből mindenkor erőt meríthetett. 

– Rendkívüli kapcsolatom volt a szüleimmel. Nagyon jól láttak engem. Mindig tudták, hogy mikor mi jó nekem, mihez van tehetségem, affinitásom, miben vagyok kiemelkedő. Szó szerint fecskendezték belém az önbizalmat – kezdi lapunknak Ungár Anikó, aki közel a hetvenhez sem veszített ellenállhatatlan kisugárzásából.

– Szokták mondani, hogy a szépség belülről fakad. Én azt mondom, hogy minden külső szépséget a belső egyensúllyal lehet megkoronázni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy többnyire jó vágányon haladt az életem. Egyensúlyban voltam és vagyok önmagammal. Tisztában vagyok az adottságaimmal.

Azzal, hogy mi áll jól nekem, ki vagyok valójában. Nem utolsósorban pedig rendkívül érzékeny vagyok a stílusokra; a mindenkori divatra. Mindig is foglalkoztatott, hogy aktuális legyek, fontos az igényesség, az ápoltság és a valódi karakter. Ez utóbbi pedig kicsit sem elhanyagolható  – mondja Anikó. – Nagyon furcsa belegondolni, hogy ennyit éltem már. Mindig is annyira élménydús volt az életem, hogy szó szerint elrepült felettem az idő. Észre sem vettem, hogy megint lepergett tíz év, pedig amikor hatvan lettem, csak annyit mondtam: te jó ég, most már biztos, hogy kevesebb van előre, mint hátra – mosolyodik el a bűvész, aki sokkal inkább érzi magát negyvenkilencnek, mint hetvennek.

– Azért nem ötven, mert már az ötödik x is furcsa volt nekem. A negyvenkilenc olyan, mint amikor azt írják egy termékre, hogy 999 forint. Én is csak egy híján ötvennek érzem magam – jegyzi meg Anikó, aki egyébként sosem tagadta le a korát.

– Az idő múlik. Sem megállítani, sem lassítani nem tudjuk, hiába próbáljuk becsapni magunkat. A szemet persze meg lehet téveszteni – ami, ugyebár, az én szakmám –, hiszen léteznek olyan apróbb szépségtrükkök, kozmetikai eljárások, amikkel esztétikusabbá tehetjük egy-egy testrészünket, de én mindig is ügyeltem arra, hogy az ízléses és mértéktartó legyen. Soha nem akartam húszévesnek tűnni – fűzi hozzá a díva, aki egyedül fia és férje kritikájára hallgat.

– Gábor és Tibor az, aki valójában jól lát engem. Ők is roppant jó arányérzékkel vannak megáldva, mindig tudják, mikor, mit, mivel kell viselni. Elhiszem nekik, ha valamire azt mondják, hogy nem jó – mosolyog Anikó, aki édesanyjához hasonlóan sohasem szeretné elveszíteni a méltóságát.

– Édesanyám 104 éves korában aludt el. Nagyon szép és tartalmas életet élt. Mindig tökéletes volt a frizurája, a ruhája, a sminkje, tőle örököltem a stílusérzékemet. Egy igazi dáma volt, aki méltósággal viselte az idő múlását. Igazi példaképe lehet sok nőnek.

További cikkek

Borzalmas

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Kulcsár Edina kitálalt: így talált rá a szerelem, kiderült, milyen most a kapcsolatuk Csutival

metropol.hu

Kulcsár Edina pont úgy cseréli le Csutit, ahogy Csutival cserélte le az egykori jegyesét

origo.hu

Telefonon rúgták ki a magyar kéziválogatott korábbi kapitányát

magyarnemzet.hu

Pulai András bicskanyitogató módon nyilvánult meg ’56-ról

szoljon.hu

A Jászkunságban is hódítanak a furcsa keresztnevek

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

ripost.hu

Hatalmas a boldogság: Nádai Anikó gyermeket vár - Fotó

origo.hu

Cseh László elmondta, mit gondol a szexuálisan bántalmazott Szilágyi Liliána ügyéről

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: a sírból jött vissza az Inter, ott van a nyolc között