TOP 7 hatásos ellenszer macskajaj ellen

TOP 7 hatásos ellenszer macskajaj ellen

Kefir
PUBLIKÁLÁS: 2018. december 30. 16:30
Bors

Még azoknak, akik elhatározzák, hogy nem fogadnak meg semmit az újévre, a szilveszteri buli másnapján sokszor kibukik a szájukon: Soha többé nem iszom! Ezért összegyűjtöttük a legjobb – bár olykor gusztustalannak tűnő – másnaposság elleni csodaszert.

7. Gyorskaja
Egyre többen hívei az egészséges táplálkozásnak és kerülik a kifőzdéket és gyorsétkezdéket. Ennek ellenére sokan látják a másnaposság egyetlen ellenszerét egy jó szaftos hamburgerben sült krumplival és cukros üdítővel. A cukros italok valóban segítik a szervezetben felgyűlt szesz lebontását, de a zsíros ételeket jobb elkerülni, mert csak még jobban leterhelik az amúgy is nagy munkában lévő májat.

6. Nyers tojás és narancslé
Sokféle turmixot javasolnak másnaposság ellen, amik akkor a legjobbak, ha egy nyers tojást is tartalmaznak. Legtöbben a narancslé-tojás kombinációját alkalmazzák. A narancs hatása hasonló a citroméhoz, ezen kívül cukortartalma miatt az alkohol bomlását is segíti. A nyers tojásban is rengeteg vitamin és tápanyag van, ami szintén javít a közérzeten.

5. Szódabikarbónás limonádé
Aki már ivott szódabikarbónás vizet a túl sok gyomorsava miatt, az tudja, hogy ennek a keveréknek nem lehet jó íze, de az összetevők mindegyike enyhíti a túlzott alkoholfogyasztást követő émelygést, rosszullétet. A szódabikarbóna hatása már ismert, a cukor felgyorsítja az alkohol lebomlását a szervezetben, a citromlé pedig frissítő hatású és pótolja az elvesztett vitaminokat.

4. Kefir
Számos jótékony hatása van a szervezetre, többek között a másnaposság tüneteit is megszünteti. Savanykás ízét a benne található ecetsav-baktériumok adják, amiknek köszönhetően enyhíti a gyomorégést. Probiotikumtartalma segít helyreállítani a bélflórát és erősíti az immunrendszert, vagyis hasmenés után is ajánlott.

3. Ecetes sós víz
A sós vizet sokan amúgy is csodaszernek tartják és kúraszerűen fogyasztják. Pótolja a szervezetből ki­ürült elektrolitokat és a nátriumot. Az ecet pedig jó gyomor­égés ellen. Ennek ellenére hígítatlanul mindkettő ihatatlan, ezért akkor sem ajánlott fél decinél többet legurítani belőle, ha tényleg nagy a baj.

2. Kovászos uborka leve
Népi hagyományokon és megfigyeléseken alapul a feltételezés, hogy a savanyú, vagy kovászos uborka leve enyhíti a másnaposságot. Akik szeretik, azt mondják, a hűs sós lé pillanatok alatt helyrehozza a háborgó gyomrukat és felfrissülnek tőle. Fogyasztás előtt érdemes átszűrni, hogy a fűszerdarabok ne akadjanak meg a torkunkon.­

1. Hagymás pácolt hering
Más néven ruszli. A skandináv né­pek kedvelt étele: ecetes-hagymás lében pácolt hal. Nyugtatja a gyomrot, csökkenti a gyomorsavat és pótolja a szervezetből kiürült ásványi anyagok egy részét. Erős szaga és bizarr állaga miatt azonban sokan nem kedvelik. Ha másra nem, arra biztosan jó, hogy az üveg kibontása után könnyítsünk a gyomrunkon...

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.