A zöldségek egészségesebbek maradnak, ha mikróban pároljuk meg. A Nutrition and Food Science címû szaklap szerint nem szerencsés, ha a gépet használjuk főzésre, kivéve, ha a zöldségeket tesszük bele.
A titok abban rejlik, hogy a mikrós párolás sokkal rövidebb ideig tart, mint a tűzhelyen főzés, így kevesebb értékes anyag vész el. A szakértők szerint 20 százalékkal több vitamin marad a zöldségekben, ha kevés vízzel, a legnagyobb fokozaton, pár perc alatt pároljuk meg.
A spenót például a folsavtartalma háromnegyedét elveszíti, ha tűzhelyen készítjük, míg a mikrós megoldásnál szinte elhanyagolható az elvesztett értékes anyag mennyisége.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.