Aktuális

Megtámadott futónő: Részegségével mentenék ki az óriást

L. B.

Létrehozva: 2018.12.20.

Habár a zsaruk szinte rögtön elfogták, minden szörnyűséget beismert, bármennyire is furcsán hangzik, a más bűnesetekben súlyosbító tényezőnek számító ittasság most a Makai Viktória futónőt szexre kényszerítő H. István malmára hajthatja a vizet. Ha egy nagylelkű bíróval találja szembe magát, akár letöltendő börtönbüntetés nélkül is megúszhatja a brutális támadást. A Bors birtokába jutott információk szerint az igazságügyi elmeorvosi szakértői véleményben az áll: a 37 éves férfi csak korlátozottan volt beszámítható a bűncselekmény időpontjában.

– A megállapítás szerint úgynevezett abortív kóros ittasság állapotában szenvedett az ügyfelem. Ez a tudatzavari állapot súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye társadalomra való veszélyességét és súlyát megítélje – mondta a Borsnak Vidákovics Béla, a szexuális erőszakkal gyanúsított férfi ügyvédje.

Az ügyészség korábbi közlése szerint István akár nyolc évet is kaphat, de a szakvélemény tudatában ennél jóval kevesebbel is megúszhatja.

– A fennálló elmeműködés időleges tudatzavarral járó kóros állapot, amely minőségileg különbözik a szokványos részegségtől, s átmeneti elmebetegségi állapotnak tekinthető. Erre tekintettel a büntetést korlátlan mértékben enyhíthetik. Bírói mérlegelés kérdése, hogy mi lesz a büntetés, akár a próbára bocsátás vagy a pénzbüntetés is elképzelhető, de nem valószínű – magyarázta az ügyvéd.

Mint azt korábban megírtuk, a szőke óriás egy céges buliról tartott haza biciklivel, amikor leteperte, s szexre próbálta kényszeríteni az éppen futó családanyát.

– Több mint két hónapja történt, de még mindig kettős látásom van. A támadóm nemrég írt egy bocsánatkérő levelet, amit elküldött az ügyvédjének. Erről a védő tájékoztatott, de mondtam neki, hogy az ügy lezárultáig nem veszem át – mondta lapunknak Viktória.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek